Кропивницький: у житловому секторі мікрорайону Некрасівка відбувся рейд

Грудень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 773 | Коментарі: 0

 Зимова пора подобається і дорослим, і малим не лише мальовничими краєвидами, а циклом свят, яких з нетерпінням очікують усі. 

Адже цей період для більшості людей пов’язаний з приготуванням святкового столу та подарунками для рідних.

Проте нерідко під час святкування виникають надзвичайні події, які не додають святковості, а навпаки, затьмарюють святкову атмосферу. Тож, рятувальники заздалегідь намагаються попередити пожежі та інші надзвичайні події у період свят та нагадати громадянам про те, що дотримуватись правил життєво важливо. Для цього у кожному районі області проводиться роз’яснювальна робота.

22 грудня фахівці Управління ДСНС в області поспілкувались з мешканцями житлового секторі мікрорайону Некрасівка у обласному центрі, пояснивши, що звичайна необережність з вогнем, невміле використання піротехніки, порушення правил експлуатації електричних і газових побутових приладів, несправне пічне опалення може призвести до трагічних наслідків. Тож, аби не затьмарити святковий настрій собі та близьким, слід суворо дотримуватися протипожежних вимог. Ялинку необхідно встановлювати на надійній, стійкій підставці, подалі від легкозаймистих предметів, прикрашати лісову красуню дозволяється електричними гірляндами, на які є відповідні сертифікати якості.

Рятувальники також нагадали, що святкову піротехніку треба використовувати суворо дотримуючись інструкції. А для дітей віком до 18 років такими виробами користуватись взагалі заборонено. Крім того, залишати їх самих, без нагляду, та ще у приміщеннях, де топиться груба або працюють будь-які електричні прилади, категорично забороняється, оскільки природна дитяча цікавість та допитливість можуть призвести до трагічних наслідків.

Нагадали рятувальники і про правила, яких слід дотримуватись аби в холодний період року в оселях громадян було тепло і затишно. На завершення розмови громадянам надали застережні листівки та закликали відповідально ставитись до власного життя й здоров’я.

Управління ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool