Кропивницький: у результаті аварії в котельні розпочалась пожежа

Листопад 24, 2016 | Новини | Переглядів: 1257 | Коментарі: 0

З метою підвищення готовності до дій за призначенням, рятувальники Кіровоградщини постійно проводять навчання на потенційно небезпечних об’єктах.

До таких об’єктів належить, на приклад, котельна одного з теплопостачальних підприємств обласного центру.

24 листопада у Кропивницькому відбулися тренувальні тактичні навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на південно-західній котельні ТОВ «ЦНТІ УНГА», участь у яких взяли пожежно-рятувальні підрозділи Державного пожежно-рятувального загону №1 та особовий склад аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС в області.
Котельна працює на газовому та мазутному паливі й призначена для опалення промислового району та житлового масиву Кропивницького.

Вдень у будівлі може перебувати до 40 осіб персоналу, у нічний час - троє.
За тактичним задумом, внаслідок порушення технологічного процесу в приміщенні об’єкта зайнявся двигун, що спричинило велике задимлення. У результаті аварії розпочалась пожежа. Вогонь поширився по технологічному обладнанню Ушкодження різного ступення тяжкості отримали оператори котельні. Виникла загроза розповсюдження полум’я на вищі поверхи та поряд розташовані будівлі.
Залучення сил і засобів пожежно-рятувальної служби відбувається за підвищеним номером виклику. У лічені хвилини на місце події прибувають 7 одиниць техніки та 35 чоловік особового складу. Завдяки злагодженим діям підрозділів умовна надзвичайна ситуація оперативно ліквідована.

Під час навчань вдалося вивчити оперативно-тактичну характеристику та пожежну небезпеку об’єкта, особливості ведення оперативних дій, способи та методи ліквідації НС, розрахувати оптимальну кількість сил та засобів, відпрацювати першочергові дії працівників підприємства при виникненні надзвичайної події, алгоритм дій оперативних розрахунків, заходи з охорони праці під час роботи з пожежною і аварійно-рятувальною технікою та обладнанням. На думку організаторів, мети навчань було досягнуто.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool