Кропивницький: у міськраді обговорювали вартість проїзду в громадському транспорті

Лютий 01, 2017 | Новини | Переглядів: 1520 | Коментарі: 0

Сьогодні, 1 лютого 2017 року, відбулось чергове засідання постійної комісії міської ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів, на якому керівники транспортних підприємств обгрунтовували власні розрахунки підвищення вартості проїзду в маршрутних таксі Кропивницького.

Зі слів начальника управління транспорту та зв’язку Олександра Вергуна, вартість проїзду в громадському транспорті обласного центру не переглядалася із 2015 року.

- Але на сьогодні ситуація змінилась, - пояснив Олександр Вергун. – Так, ціна на паливо-мастильні матеріали підвищились у два рази, запчастини для автотранспорту також подорожчали.

Власники підприємств-перевізників стверджують, що при вартості перевезення у 3 грн. 50 коп. вони вже сьогодні зазнають збитків, оскільки більше 60% витрат перепадає на паливо, яке здорожчало на 40%.

Суттєвих зауважень до розрахунків тарифів, які складають від 4,42 гривень на маршруті №27 до 5,92 гривень на маршруті №118,і у представників як профільного , так і управління управління економіки міської ради не було.

У свою чергу, голова комісії Михайло Бєжан поцікавився у перевізників, чи була включена у розрахунок нових тарифів реалізація інвестиційних проектів, наприклад, оновлення транспортного складу чи обладнання машин GPS-навігаторами. Директори транспортних підприємств запевнили, що при вартості проїзду 5 гривень окупляться лише витрати на перевезення, а на розвиток підприємств коштів не залишається.

Зваживши аргументи “за” і “протии” від перевізників і громадськості, голова комісії запропонував перед винесенням питання на розгляд виконкому зібратися ще раз, а підприємствам-перевізникам рекомендував представити детальніші обрахунки всіх видатків на пасажирські перевезення.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool