Кропивницький: у міській раді відбувся день депутата (ФОТО)

Грудень 06, 2016 | Новини | Переглядів: 1224 | Коментарі: 0

Економічно – фінансовий стан та перспективи розвитку комунального підприємства “Теплоенергетик” стали предметом уваги депутів міської ради під час дня депутата, який відбувся у міській раді Кропивницького сьогодні, 6 грудня.

Секретар міської ради Андрій Табалов подякував усім представникам депутатського корпусу, які знайшли можливість присвятити час вивченню складної для міста проблеми.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

- Не секрет, що КП “Теплоенергетик” перебуває у надзвичайно складному економічному стані, - відзначив Андрій Табалов. – Величезні борги, накопичені на підприємстві впродовж багатьох років посилюють кризову ситуацію, спричинену значною зношеністю мереж і моральною та технічною застарілістю обладнання. Але результатом нашої роботи має стати розуміння, яким чином ми маємо рухатися далі, яким буде стратегічний напрямок розвитку теплової енергетики у Кропивницькому. Враховуючи, що це капіталоємкий проект, вибір стратегії є справою надзвичайної ваги і відповідальності.

Кропивницький, у міській раді відбувся день депутата, Секретар міської ради Андрій Табалов , заступник міського голови Олександр Мосін. Тетяна Соколенка


Із ситуацією на підприємстві депутатів детально ознайомила його директор Тетяна Соколенко. За її словами, “Теплоенергетик” сьогодні має електричну потожність 18 МВт/год, а його теплова потужність складає 184 ГКал/год. Комунальне підприємство обслуговує 383 житлових будинки, 89 бюджетних організації і 126 госпрозрахункових споживачів. Протяжність теплових мереж – 62,4 км. Крім того, “Теплоенергетик” забезпечує водою усі категорії споживачів селища Нового. На підприємстві працюють 452 спеціаліста.
Фінансовим результатом діяльності КП “Теплоенергетик”, відзначила Тетяна Соколенко, став збиток у сумі 67,9 мільйонів гривень, з яких 45,385 мільйонів припадає на штрафні санкції від НАК “Нафтогаз України”.

Кропивницький, у міській раді відбувся день депутата, Секретар міської ради Андрій Табалов , заступник міського голови Олександр Мосін. Тетяна Соколенка


Загальна заборгованість підприємства за спожитий газ склалася з 2013 по 2016 рік у сумі 128, 128 мільйонів гривень. Натомість тепловикам за договорами залишаються винними: населення – 4,83 мільйона гривень, бюджетні організації – 87,58 мільйонів гривень, інші споживачі – 0,83 мільйона гривень. Крім того, підприємству заборгували енергетики за вироблену електроенергію 34,88 мільйона гривень.
Тетяна Соколенка наголосила, що підприємство, міська влада доклала максимум зусиль, щоб опалювальний сезон 2016/2017 років у Кропивницькому проходив стабільно, без зривів. Проте керівництво НАК “Нафтогаз України” не погоджується з будь – якими пропозицями щодо реструктуризації боргу “Теплоенергетика” і укладання угоди на постачання газу у необхідній кількості. Договір на промисловий газ, який теоретично має йти на вироблення електроенергії до цього часу не підписаний, це створює соціальну напругу в обласному центрі, а єдиною умовою підписання такого договору газопостачальники визначили повне погашення боргу за газ для виробничих потреб, який на сьогодні складає 9,6 мільйонів гривень.

Кропивницький, у міській раді відбувся день депутата, Секретар міської ради Андрій Табалов , заступник міського голови Олександр Мосін. Тетяна Соколенка

Кропивницький, у міській раді відбувся день депутата, Секретар міської ради Андрій Табалов , заступник міського голови Олександр Мосін. Тетяна Соколенка


- Така ситуація склалася фактично на усіх комунальних підприємствах в Україні, які виробляють електроенергію, - прокоментував заступник міського голови Олександр Мосін. – Щоб уникнути техногенної надзвичайної ситуації і не залишити без тепла третину Кропивницького, ми підготували проект рішення міської ради, яким “Теплоенергетик” має отримати з міського бюджету допомогу на сплату боргу. У той же час ми вже на завтра, 7 грудня, призначили робочу нараду з тепловиками на якій детально вивчатимемо всю систему теплопостачання в місті, побудинково, пооб’єктно. За зиму маємо прийняти рішення щодо подальшої стратегії розвитку теплової енергетики і почати рухатися у визначеному напрямку.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool