Кропивницький: у художній музей повернулися експонати

Лютий 18, 2019 | Новини | Переглядів: 975 | Коментарі: 0

Минулого року Кіровоградському обласному художньому музею випала честь стати учасником VII Національного фестивалю гончарного мистецтва в Опішному Полтавської області та бути співорганізатором Національної виставки творів кераміки Цвітненського гончарного осередку з фондових колекцій музеїв України, представляти майстрів кераміки із с. Цвітне Олександрівського району Кіровоградської області. 

У фондовому зібранні музею зберігається понад 40 предметів цих керамічних виробів. І більшу частину нашої музейної колекції (27 предметів) з 29 травня 2018 року до 15 лютого 2019 року було презентовано у виставковій залі Центру розвитку духовної культури Опішнього.

І ось сьогодні, наші «баранці», «леви», «свинки», декоративні тарілі, тощо нарешті повернулися до фондового зібрання музею. Більша частина з яких займе своє місце в постійному експозиційному комплексі музею, де представлено декоративно-ужиткове мистецтво.
Команда КОХМ висловлює колегам опішнянцям найщирішу вдячність за співпрацю та партнерську підтримку, а також передачу до фондового зібрання музею фахового друкованого видання - альбому «Опішнянська мальована миска другої половини ХІХ – початку ХХ століття». Це видання, яке є по суті ґрунтовним фундаментальним дослідженням з вивчення ужиткової культури українців, зокрема, керамічної посуди, є чудовим віддзеркаленням самобутності української нації та стане гарним підґрунтям для науково-дослідної роботи.

Приємним бонусом від участі у виставковому проекті став Диплом, отриманий від Національного музея-заповідника українського гончарства в Опішньому.

Маємо надію і на подальшу плідну співпрацю на ниві збереження та популяризації нашої мистецької спадщини.

Читайте такожФото дня: величезні калюжі в центрі Кропивницького

Кропивницький художній музей, експонати

 

Валентина Ноженко 
Ганна Осіпова 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool