Кропивницький: рятувальники навчили школярів відповідальному ставленню до власної безпеки

Листопад 09, 2016 | Новини | Переглядів: 801 | Коментарі: 0

В навчальних закладах області триває Тиждень знань безпечної життєдіяльності. 9 листопада можливість взяти участь у акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» отримали учні школи №23, що у Кропивницькому.

Рятувальників із захопленням зустрічали діти як молодшого, так і старшого шкільного віку. Вони охоче поділилися знаннями правил безпеки, поки тривали приготування, та розповіли, що завжди пам’ятають екстрений номер «101». Дітям та педагогам нагадали, як необхідно поводитися під час пожежі та як, у разі потреби, рятувати потерпілого. Прозвучала інформація про неприпустимість жартів з вогнем. Бойовий розрахунок пожежно-рятувальної частини міста продемонстрував дії під час гасіння умовної пожежі та порятунок постраждалого: травмованого на ношах із задимленого приміщення шкільної майстерні винесли бійці газодимозахисної ланки. Дітям продемонстрували, як гасять вогонь за допомогою різних типів пожежних стволів та надають першу долікарську допомогу постраждалому. Також у рамках показових виступів вихованці школи дізналися про можливості різних спеціальних інструментів, якими оснащений пожежний автомобіль. Макети вибухонебезпечних предметів, які знаходять на території області та знешкоджують сапери Управління ДСНС в області, міг розглянути кожен з допитливих юних глядачів. Але рятувальники наголосили, що це безпечно лише з виставковими експонатами. При виявленні такого предмету потрібно негайно інформувати Службу порятунку за телефоном «101», фахівці якої вилучать знахідку та знешкодять у спеціальному місці безпечно для громадян.
Винагородою за добре знання правил безпеки стали конкурси «Протигаз», «Боївка» та «Влуч у ціль». Тут школярі показали, наскільки вправні з них будуть рятувальники, а допомагали у цьому бійці чергового караулу. На згадку про конкурси залишилися застережні листівки та подарунки.

Дитячій аудиторії акція дуже сподобалася, а працівникам обласного Управління вдалося переконати їх, що біду краще попередити. Керівництво школи, у свою чергу відзначило, що такі заходи є невід’ємною ланкою у вихованні майбутніх свідомих громадян з відповідальним ставленням до власної безпеки.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool