Кропивницький: на контролі облдержадміністрації питання відшкодування пільгового перевезення пасажирів залізничним транспортом

Січень 12, 2017 | Новини | Переглядів: 1241 | Коментарі: 0

З 15 січня цього року буде продовжено курсування приміського електропотягу Знам'янка-Помічна до станції Олександрія.

Оскільки подальше функціонування цього маршруту можливе лише за умов якісного відшкодування витрат за перевезення пільгових категорій пасажирів регіональній філії ПАТ "Укрзалізниця" з місцевих бюджетів, це питання розглянули на тематичній нараді під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Коломійцева.

В обговоренні проблеми взяли участь директори департаментів інфраструктури та промисловості, соцзахисту населення, фінансів ОДА та представники регіональної філії "Одеська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця". У режимі он-лайн нараду слухали керівники територій, якими курсуватиме електропотяг Знам'янка-Помічна, – Добровеличківської, Знам'янської, Кіровоградської, Маловисківської, Олександрійської та Новоукраїнської райдержадміністрацій, а також Знам'янської, Кіровоградської та Олександрійської міських рад.
Як зауважив Андрій Коломійцев, проблема відшкодування витрат за перевезення пасажирів-пільговиків виникла в 2016 році, коли їх фінансування було покладено на місцеві бюджети. Завдяки співпраці облдержадміністрації та обласної ради з ПАТ "Укразалізниця" минулого року було вирішено питання задоволення потреб населення Кіровоградщини у перевезеннях залізничним транспортом, у тому числі й пільгових категорій. Зокрема, досягнуто домовленості щодо продовжено курсування приміського електропотягу Знам'янка-Помічна до станції Олександрія.
– Як довго курсуватиме електропотяг цим маршрутом, залежатиме від нас, – зауважив Андрій Коломійцев керівникам територій. – Якщо ми якісно будемо розраховуватися за пільговиків, він буде їздити постійно. Якщо будуть якісь проблеми чи непорозуміння, ми можемо знову втрати цей маршрут.
За інформацією директора департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Олександра Корнюші, кількість пасажирів-пільговиків, які проживають на територіях курсування зазначеного потягу, складає 148154 особи. Прогнозована ПАТ "Укразалізниця" сума на компенсацію за їх перевезення в 2017 році складає 2 мільйони 938 тисяч гривень. У місцевих бюджетах зазначених територій уже закладено частину цієї суми (близько 1млн 600 тисяч гривень), проте кошти на компенсацію пільгових перевезень залізничним транспортом ще не передбачено в Добровеличківському районі та місті Кропивницькому, дуже незначну суму на цю потребу закладено в бюджеті міста Олександрії. Щоб вирішити це питання, керівникам територій було рекомендовано закласти в місцевих бюджетах суми не менші, ніж виділялися на компенсацію перевезення пасажирів залізничним транспортом минулого року.
Ще одне питання, що розглянули учасники наради, – механізм ідентифікації і підрахунку кількості пасажирів, які користуються правом на пільговий проїзд. Вирішити цю проблему запропоновано шляхом створення єдиної електронної бази пасажирів-пільговиків при ПАТ "Укразалізниця" і впровадженням у подальшому системи монетизації пільг.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool