Кропивницький: ліквідація наслідків надзвичайної ситуації на потенційно небезпечному об’єкті (ФОТО)

Січень 24, 2018 | Новини | Переглядів: 1438 | Коментарі: 0

24 січня у м. Кропивницькому відбулись тактичні навчання з особовим складом 1-го Державного пожежно-рятувального загону та аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС в області з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на ПАТ «Ельворті».

Навчання для особового складу 1-го ДПРЗ та АРЗСП Управління розпочались із ознайомлення з оперативно-тактичною характеристикою підприємства, визначення особливостей ведення оперативних дій, способів та методів ліквідації надзвичайних ситуацій на даному об’єкті тощо.

Відповідно до плану навчань було імітовано пожежу: внаслідок короткого замкнення електромережі, сталося займання картону та дерев’яних конструкцій в приміщенні цеху пакування деталей готової продукції. Пожежа швидко розповсюджується по горючих матеріалах в приміщенні цеху. Виникло сильне задимлення, є загроза розповсюдження пожежі на сусідні будівлі та на дах цеху. На час прибуття пожежно-рятувальних підрозділів площа пожежі складала 55 м2.

Оскільки у денну годину в будівлях заводу може знаходитися близько 1500 працівників та 200 відвідувачів, а у нічний час – 20 працівників, евакуація людей є першочерговим завданням. Далі дії, настанови та розпорядження керівників гасіння пожежі, штабу та інших взаємодіючих ланок здійснювались відповідно до тактичного задуму та з урахуванням обстановки на пожежі.

У ході навчань начальницький склад пожежно-рятувальних частин поліпшив навички щодо керівництва особовим складом, забезпечення дотримання підлеглими правил безпеки праці. Крім того, було відпрацьовано оперативну документацію: плани реагування, плани взаємодії сил та засобів; перевірено готовність адміністрації об’єкта, штабу пожежогасіння, оперативних дільниць до реагування під час виникнення надзвичайних ситуацій.

Всього до тактичних навчань було залучено 40 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький та аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС в області.

Прес-служба У ДСНС в області

Кропивницький: ліквідація наслідків надзвичайної ситуації на потенційно небезпечному об’єкті (ФОТО)

Кропивницький: ліквідація наслідків надзвичайної ситуації на потенційно небезпечному об’єкті (ФОТО)

Кропивницький: ліквідація наслідків надзвичайної ситуації на потенційно небезпечному об’єкті (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool