Кропивницький: Кущівка - загрозлива зона щодо захворювання на сказ

Лютий 20, 2019 | Новини | Переглядів: 636 | Коментарі: 0

В одному з домоволодінь по вулиці Канатній у м. Кропивницькому зафіксовано захворювання кота на сказ. Власниця тварини звернулася до лікарів ветеринарної медицини після того, як у тварини з’явилися судоми.

За цим випадком 20 лютого при Міській раді м. Кропивницького було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії з приводу введення карантинних обмежень в приватному домоволодінні та загрозливій зоні – частині території мікрорайону Кущівка.

Фахівці Кропивницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області здійснюють всі необхідні заходи щодо недопущення поширення даної інфекції. Наразі спеціалісти Кропивницької міської державної лікарні ветеринарної медицини проводять щеплення тварин у приватних домоволодіннях загрозливої зони антирабічною вакциною.
У приватному домоволодінні та на території подвір'я, де було зафіксовано випадок захворювання тварини на сказ, проводиться дезінфекція. За відсутність щеплення у кота його власницю притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф.


Довідково. Сказ - це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба, яка супроводжується враженням центральної нервової системи й завжди закінчується смертю. Зараження людини відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок.
Основним методом боротьби зі сказом є щеплення. Його необхідно робити щорічно всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, оплатити треба лише необхідні витратні матеріали (шприц тощо). Для проведення щеплення тварин проти сказу необхідно звернутися до державної лікарні ветеринарної медицини.

Інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби
в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool