Кропивничанам вже зараз радять вакцинуватися

Вересень 27, 2016 | Новини | Переглядів: 846 | Коментарі: 0

В епідемідеміологічному сезоні 2016 - 2017 років прогнозується активність циркуляції трьох штамів вірусу грипу: типів А H1N1-Каліфорнійського пандемічного з тяжкими наслідками і важким перебігом, H3N2-Гонконгського та В Брісбанського.

Про це повідомив в.о. начальника Дрежспоживслужби у Кропивницькому Сергій Сидоренко під час прес – конференції у міській раді сьогодні, 27 вересня.

За його словами, виробникам вакцин вже відомі прогнози епідеміологів і необхідна антигрипозна вакцина у жовтні буде доступною у аптечній мережі і лікувальних закладах. Центр грипу МОЗ України також передбачає, що кількість хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції сягне 8 мільйонів осіб (для порівняння, минулого сезону – 5,8 мільйона). Єдиним ефективним засобом попередження масових захворювань на ГРВІ залишається щеплення, переконаний Сергій Сидоренко.

У першу чергу, це стосується груп ризику – медичного персоналу, педагогів, працівників транспорту, торгівлі, громадського харчування, поліції – усих хто працює у безпосередньому контакті з групами людей. Минулого епідемсезону у Кропивницькому на вірусні інфекції перехворіли 53 тисячі мешканців, з них 1046 – на грип. П’ять випадків, на жаль, виявилися смертельними – спрацював вірус пандемічного грипу H1N1. При цьому щеплення зробили собі всього 1717 кропивничан.
- Цього надзвичайно мало, і для упередження епідемії необхідно, щоб вакцина була застосована масово - закликав Сергій Сидоренко
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool