Кримінальна справа через грубе порушення законодавства про працю

Квітень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1191 | Коментарі: 0

Прокуратурою Кіровського району міста Кіровограда проведено перевірку в порядку правозахисної діяльності в сфері соціально-економічних та трудових відносин. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Зокрема, за її результатами порушено кримінальну справу відносно фізичної особи–підприємця за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.172 (грубе порушення законодавства про працю) Кримінального кодексу України. З 2008 року, здійснюючи свою підприємницьку діяльність, ФОП орендував приміщення на території підприємства «Колгоспний ринок» Облспоживтовариства. З метою економії коштів та ухилення від сплати обов’язкових платежів, що відраховуються до бюджету при виплаті працівнику заробітної плати, використовував працю чотирьох найманих працівників без належного оформлення трудових відносин та реєстрації трудових договорів в центрі зайнятості. Також не обліковував їх працю в табелях обліку робочого часу, не нарахував і не виплачував заробітну плату та внески до обов’язкових державних фондів. Тобто даний роботодавець не додержується вимог Конституції України, Кодексу Законів про працю України та інших законів України. На даний час ведеться досудове слідство.

Принагідно додамо, що даний випадок грубого порушення законодавства про працю непоодинокий. На даний час в провадженні прокуратури Кіровського району знаходиться ще одна аналогічна кримінальна справа.
   


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool