«Крилата пам'ять Перемоги» до Всесвітнього Дня авіації і космонавтики (ФОТО)

Квітень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1270 | Коментарі: 0

В Будинку культури «Авіатор» було відкрито ще одну Малу галерею Кіровоградського обласного художнього музею. 

До відзначення Всесвітнього Дня авіації і космонавтики вперше в стінах цього закладу представлено фотовиставку «Крилата пам'ять Перемоги» в рамках проведення ХХХІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених та курсантів «Авіація та космонавтика: стан, досягнення та перспективи». До уваги учасників конференції та курсантів Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету були запропоновані фотографії літаків 1920-40-х рр., відреставрованих Борисом Осетинським. 

Осетинський Борис Леонідович закінчив фізичний факультет Кубанського Державного університету, до 1991 року працював директором Історико - краєзнавчого музею м. Геленджика (Російська Федерація). Саме з 1991 року і по сьогоднішній день він займається пошуком і реставрацією літаків Другої світової війни.
Фотографії, представлені в експозиції, створені Борисом Осетинським та Філіпом Маканном під час випробувальних польотів відновлених літаків та на різноманітних авіа - шоу. Це фото моделей літаків: І-15 Біс, Міг-3, По-2, Діт, І-16 Біс, І-153.
Для відвідувачів виставки старшим науковим співробітником відділу науково-просвітницької роботи музею Олегом Юрченко були проведені екскурсії, в яких висвітлювалися питання розвитку радянської авіації та специфіки пошуку та реставрації військових літаків.
В травні 2010 року фотовиставку було презентовано в картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» до 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Реставрація літаків здійснювалася при підтримці Росохранкультури в рамках Фонду «Крилата пам'ять Перемоги», метою діяльності якого є створення колекції діючих ретролітаків.
Фотографії, які стали основою експозиції були передані до фондів Кіровоградського обласного художнього музею у 2010 році очільником РОСОХОРОНКУЛЬТУРИ Віктором Васильовичем Петраковим.
Фотовиставка буде експонуватись в Будинку культури «Авіатор» протягом квітня 2012 року.


Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

«Крилата пам'ять Перемоги» до Всесвітнього Дня авіації і космонавтики (ФОТО)

«Крилата пам'ять Перемоги» до Всесвітнього Дня авіації і космонавтики (ФОТО)

«Крилата пам'ять Перемоги» до Всесвітнього Дня авіації і космонавтики (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool