Костянтин Пожидаєв: «Наша робота повинна бути ще більш ефективною та приносити користь людям»

Листопад 09, 2013 | Новини | Переглядів: 1227 | Коментарі: 0

На цьому начальник УМВС в області наголосив під час робочої зустрічі керівництва та працівників блоку міліції громадської безпеки з головою Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрієм Ніколаєнком і головою обласної ради Миколою Ковальчуком.

До участі у нараді зокрема були запрошені дільничні інспектори міліції області, інспектори з охорони громадського порядку, працівники кримінальної міліції у справах дітей, патрульної служби, Державної автомобільної інспекції, спецпідрозділів «Беркут» та «Грифон».
Під час наради, яка вперше у такому форматі відбувалася на Кіровоградщині, присутні обговорили шляхи подальшої співпраці органів внутрішніх справ з органами державної влади та місцевого самоврядування.
Розпочинаючи робочу зустріч, очільник УМВС генерал-майор міліції Костянтин Пожидаєв акцентував увагу на результатах та умовах діяльності правоохоронців.
Приміром, дільничних, особливо в сільській місцевості, люди завжди сприймають не лише, як захисників порядку, але й звертаються до них у вирішенні різноманітних життєвих питань.
«Якщо люди йдуть зі своїми негараздами до правоохоронців, це є свідченням того, що вони вірять у їх спроможність допомогти. А отже міліція не має права знехтувати довірою населення, наша робота повинна бути ще більш ефективною та приносити користь людям, – зазначив Костянтин Миколайович. – Ми і надалі будемо роботи все від нас залежне, аби громадяни знали, що міліція – це не каральний орган! Міліціонер, насамперед, помічник для людей!»
Окремо Костянтин Пожидаєв зупинився і на питаннях роботи патрульної служби міліції, завданням якої є забезпечення охорони громадського порядку, профілактика правопорушень на вулицях та громадських місцях. Саме патрульними розкривається третина злочинів від кількості скоєних на всій території області.
З відкриттям у Кіровоградському міськвідділі у грудні минулого року Центру управління нарядами міліції – «Цунамі» кількість кримінальних правопорушень у місцях, які знаходяться «під наглядом», помітно знизилася, а їх розкриття «за гарячими слідами» збільшилось на 15 відсотків.
До кінця року робота зі встановлення додаткових камер відеоспостереження продовжуватиметься.
Упродовж зустрічі також було розглянуто діяльність громадських формувань, найбільші з яких функціонують у Кіровограді, Олександрії, Знам᾿янці та Малій Висці.
Заступники начальників міських та районних відділів з міліції громадської безпеки інших районів отримали від начальника УМВС доручення вивчити можливість створення на ввірених територіях громадських формувань з охорони громадського порядку і внести відповідні пропозиції представникам місцевої влади та самоврядування.
Говорячи про роботу інспекторів ДАІ, начальник Управління звернув увагу, насамперед, на їх основні завдання – нагляд за дорожнім рухом та попередження дорожньо-транспортних пригод. В середньому за добу працівники Державтоінспекції профілактують та припиняють від 150 до 230 правопорушень.
Профілактика залишається пріоритетом у щоденній діяльності ДАІ, адже йдеться про безпеку людей, їх життя та здоров’я. Тож ніхто не має права втручатися, а тим більше заважати цій роботі.
Зі свого боку, голова Кіровоградської обласної адміністрації Андрій Ніколаєнко подякував начальнику УМВС за ініціативу у проведенні такої зустрічі, адже суть і безпрецедентність заходу є надзвичайно важливою.
«Не все ідеально у кожній із структур, але головна мета нашої роботи: влада – для людей. І роль міліції у втіленні цього пріоритету є досить значною, – зазначив Андрій Іванович. – Ще раз наголошую на тому, що наша спільна справа – забезпечення миру і спокою на Кіровоградщині. Разом нам під силу подолати всі проблеми та крок за кроком рухатися у напрямку впровадження європейських стандартів у всіх сферах життя.»
Продовжуючи тему зустрічі, голова Кіровоградської обласної ради Микола Ковальчук запропонував начальнику Управління Костянтину Пожидаєву підписати меморандум про співпрацю між правоохоронцями та Кіровоградською обласною асоціацією органів місцевого самоврядування.
Крім того, у ході наради присутні у залі працівники міліції мали можливість безпосередньо поспілкуватися з керівником області – поставити йому запитання. В основному звернення дільничних інспекторів стосувалися проблем з матеріально-технічним забезпеченням та виділенням окремих приміщень для проведення прийому громадян, відсутність яких значно ускладнює роботу «шерифів».
Андрій Ніколаєнко уважно вислухав кожного правоохоронця та запевнив, що за його особистого сприяння існуючі питання будуть вирішенні.
Наприкінці робочої зустрічі до підлеглих звернувся заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Дмитро Селезньов.
Дмитро Миколайович більш детально проаналізував стан взаємодії служби дільничних інспекторів міліції з місцевими органами влади та самоврядування з питань забезпечення громадського порядку і безпеки громадян.
Представники з окремих міськрайорганів міліції поділилися з колегами позитивним досвідом та результатами такої співпраці.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool