Контакт з таким дельфіном небезпечний для дітей

Жовтень 03, 2018 | Новини | Переглядів: 664 | Коментарі: 0

Спеціалісти Держпродспоживслужби області за результатами перевірки винесли рішення про заборону надання на ринок України дитячої іграшки дельфін китайського виробництва. Постійний контакт з такою іграшкою може призвести до проблем зі здоров’ям дитини.

Фігурка підводна «Дельфін», виробник Інтекс (INTEX) Девелопт Компані лімітед; 8/Ф, ДахСінг Файнненшл Центр; 10В, Глоуцетер Роуд, Гонконг, Китай, а також ще чотири іграшки потрапили в поле зору спеціалістів відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області в ході перевірок, оскільки не мали відповідних знаків маркування.

Це стало підставою для проведення експертизи з визначення якості та безпечності іграшок. Під час випробувань було встановлено, що фігурка не відповідає вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок, адже для її виготовлення використано матеріали, що є небезпечними і становлять серйозну загрозу для дитини.

Відповідно до Плану здійснення діяльності з ринкового нагляду спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області протягом трьох кварталів поточного року провели перевірки характеристик продукції, під час яких виявили 29 видів іграшок, що не відповідають встановленим вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок.

Довідково. Оновлений Технічний регламент безпеки іграшок, затверджений постановою Кабміну від 28 лютого 2018 року № 151, набув чинності у серпні поточного року. Дія техрегламенту поширюється на продукцію, яка розроблена або призначена для використання в грі дітьми у віці до 14 років.
Технічний регламент визначає обов'язки виробників, імпортерів, розповсюджувачів іграшок; вимоги з безпеки іграшок; питання, пов'язані зі складанням декларації про відповідність та нанесенням маркування; положення про здійснення державного ринкового нагляду та інше.
Виробник дитячих іграшок повинен обов'язково вказувати свою контактну адресу на самому виробі або його упаковці. Якщо іграшка привезена з-за кордону, то на її упаковці повинна розміщуватися адреса імпортера.
Виробник також повинен скласти декларацію відповідності іграшки вимогам безпеки. При цьому іграшки повинні містити знак відповідності технічним регламентам і застереження з приводу віку, з якого їх безпечно використовувати.
Крім того, на кожну іграшку повинна складатися технічна документація, в якій вказуються всі здійснені виробником заходи для забезпечення безпечності виробу.
Перед введенням обіг виробники повинні проводити аналіз хімічних, фізичних, механічних, електричних небезпек, загоряння, гігієнічних і радіоактивних небезпек, які може становити іграшка, а також оцінювати потенційний вплив таких небезпек на дітей.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool