Кіровоградців закликають не порушувати вимог пожежної безпеки у природних екосистемах

Липень 14, 2016 | Новини | Переглядів: 793 | Коментарі: 0

З метою попередження виникнення пожеж у лісових масивах, торфовищах і сільгоспугіддях поліцейські спільно з рятувальниками та працівниками лісових господарств проводять відповідні рейди, аби нагадати громадянам, до чого може призвести необачна поведінка з вогнем у пожежонебезпечний період.

Спалювання залишків рослинності, сухостою, сміття чи побутових решток становить не лише загрозу виникнення масштабних пожеж і, як наслідок, завдання шкоди навколишньому середовищу, але й травмування чи загибелі людей. Правоохоронці радять жителям області дотримуватися правил пожежної безпеки, оскільки за їх порушення законом передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.
До 5 років обмеження чи позбавлення волі (ст. 245 Кримінального кодексу України) карається знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні вогнем. У випадку, якщо такі дії ще й спричинили загибель людей чи масову загибель тварин, термін ув’язнення сягне від 5 до 10 років.
Статтею 77 КУпАП за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачено накладення штрафу на громадян у розмірі від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За самовільне випалювання рослинності або її залишків громадянам та посадовим особам, згідно зі статтею 77-1 КУпАП, доведеться сплатити різного розміру штраф.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області
(за матеріалами управління превентивної діяльності ГУНП)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool