Кіровоградців навчать як відслідкувати куди витрачаються бюджетні кошти на освіту

Вересень 16, 2015 | Новини | Переглядів: 960 | Коментарі: 0

1 вересня, домашні завдання, перші батьківські збори… Приємності перших тижнів навчання у школі обов’язково супроводжується інформацією про нові потреби класного і шкільного фондів. І так з року в рік.

Держава( з наших податків) також активно долучається до фінансування ремонтів у школі, годування молодших школярів і пільговиків. Але в якій мірі і як саме – у Кіроовграді, наприклад, не зовсім зрозуміло. Чи не відбувається так, що ті гроші, які батьки здають, наприклад, на ремонт опалення, виділені з місцевого бюджету , тобто знову з наших кишень, але у вигляді податків, потім звітують, що роботи виконані – нема до чого причепитися, якби ми за це не заплатили двічі.
Або, наприклад, харчування в шкільних їдальнях. Чому закупи продуктів на харчування дітей в школах відбувається за завищеними цінами, ціна на овочі більша в 3 рази від ринкової, чи виправдано це, зогляду на те що поставка овочів буде відбуватись не вся партія одразу, а частинами на протязі року, чи все ж таки хтось знову збагатиться на здоров’ї наших дітей, тому що неякісне харчування обов’язково відіб’ється на здоров’ї дитини.

Тим часом в деяких містах України (м. Суми наприклад) закупівлі управління освіти вже давно стали не просто контрольованими батьками, там вони можуть навіть на них впливати. В інших містах стало реально відслідковувати кошти, виділені міською радою на ремонти шкіл від моменту формування пропозицій(не кажучи вже про тендери і самі ремонти).

З ініціативою започаткувати подібні процеси участі батьків та громадськості спочатку у контролі над витратами в освіті, а потім і у формуванні пропозицій, виступив благодійний фонд «Берегиня миру». Для активних батьків та громадських активістів 26-27 вересня буде проведено тренінг з моніторингу державних закупівель в сфері освіти, а потім на протязі півроку цей моніторинг саме і буде відбуватись. Кінцева мета цього проекту зробити будь-які витрати у сфері освіти контрольованими, раціональними, виправданими, щоб кожна витрачена копійка дійсно служила нашим дітям, а не забезпечувала чергову корупційну схему. Цей моніторинг це тільки перший крок на цьому шляху. Але, як відомо довга дорога починається з першого кроку і пройти її треба, бо діти – це наше майбутнє. Подати свої заявки для відбору і стати експертом моніторингу закупівель Кіровоградського міського управління освіти та управління капітального будівництва, можна заповнивши гугл-форму не пізніше 18:00 24.09.2015 року. https://docs.google.com/forms/d/1Wti2pfKd_oQczS0Jv33BVi26DUGEueYt8q7nbQZODiE/viewform

Довідки за тел.: 099-745-98-58, 096-461-39-91


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool