Кіровоградці, звертайтеся до Центрів обслуговування платників

Серпень 06, 2014 | Новини | Переглядів: 862 | Коментарі: 0

Головне управління Міндоходів у Кіровоградській області нагадує, що у разі необхідності громадяни можуть отримати відомості про суми одержаних доходів. Для цього слід звернутись до ЦОП за місцем проживання з відповідною заявою.

При собі обов’язково мати документ, що посвідчує особу, або нотаріально завірену довіреність – якщо звертається уповноважений представник.
Відомості з Державного реєстру видаються контролюючим органом безкоштовно протягом п’яти робочих днів.
Фізичні особи, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, можуть звернутися за отриманням відомостей з Державного реєстру до будь-якої податкової інспекції. Проте у такому разі строк видачі відомостей може бути продовжено до десяти робочих днів.
Нагадуємо, що до інформаційної бази Державного реєстру включаються такі дані про фізичних осіб:
- джерела отримання доходів;
- об’єкти оподаткування;
- сума нарахованих та/або отриманих доходів;
- сума нарахованих та/або сплачених податків;
- інформація про податкову знижку та податкові пільги платника податків.
Порядок отримання відомостей з Державного реєстру регламентується розділом Х Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.12.13 №779.

Джерелом погашення податкового боргу можуть бути депозитні вклади платника

На відміну від коштів кредитів або позик, які надавались платнику податків, а також коштів депозитів інших осіб, наданих платнику, його власні депозитні вклади можуть бути використані для погашення заборгованості перед бюджетом. Відповідне рішення має прийняти суд.
Відповідно до чинного законодавства, джерелами погашення податкового боргу платника податків є будь-які власні кошти, у тому числі ті, що отримані від продажу товарів, робіт, послуг, майна, випуску цінних паперів, зокрема корпоративних прав, а також суми надміру перерахованих платежів до відповідних бюджетів.Відповідні норми передбачені статтею 87 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. №2755-VІ (зі змінами та доповненнями).
 

Екоподаток за утилізацію автомобілів - за III квартал звітувати не потрібно!

Головне управління Міндоходів у Кіровоградській області нагадує, що Закон України від 08.04.2014 року №1191-VII, яким скасовано екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, набрав чинності з 18.04.2014 року. Оскільки звітним податковим періодом для екологічного податку є квартал, то платники екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів до 11 серпня 2014 року подають Податкову декларацію з екологічного податку за II квартал 2014 року, вказуючи в ній кількість реалізованих транспортних засобів на внутрішньому ринку України за період з 01.04.2014 року по 17.04.2014 року (включно). За III квартал 2014 року та наступні податкові періоди зазначені особи не подають податкові декларації з екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області



 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool