Кіровоградці, «жарти» про закладення вибухівки караються позбавленням волі!

Липень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 841 | Коментарі: 0

Як правило, повідомлення про замінування не підтверджуються. Але на кожен виклик реагують працівники різних служб і відомств, серед них – правоохоронці, рятувальники, лікарі.

«Жартівники» чомусь не усвідомлюють, що їх вчинки призводять до марної втрати коштів, людських сил та часу, які можна було б спрямувати на надання допомоги тим, хто її реально потребує.

Незважаючи на посилення відповідальності за такі «жарти», окремі громадяни все ж наважуються з різних причин на необдумані кроки. «Сміливців» працівники міліції вираховують, тож за вчинене доводиться відповідати.
Правоохоронці нагадують, що за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності статтею 259 Кримінального кодексу України передбачено від двох до шести років ув’язнення. Ті самі дії, якщо вони призвели до тяжких наслідків або вчинені вдруге, караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.
У випадку, коли «пожартувати» закортить комусь із неповнолітніх, відповідати за витівки доведеться їх батькам. Зокрема, ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення за подібні дії передбачено накладення різного розміру штрафу.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool