Кіровоградці, захистіть себе - працюйте та отримуйте зарплату легально!

Квітень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 873 | Коментарі: 0

Повага до себе починається з шанування законів своєї держави. У нинішніх умовах актуальною темою сьогодення для міста Кіровограда є боротьба з виплатою заробітної плати у «конвертах» та реалізація гарантій оплати праці.

 
За нинішніх реалій, коли на ринку праці відчутний дефіцит вільних робочих місць, громадяни часто погоджуються на будь-яку пропозицію роботи, зокрема, і нелегальної. Працівники, які погоджуються одержувати зарплатню «в конвертах», стають заручниками свого рішення, адже працівник, отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем, позбавляє себе соціальних виплат та гарантій.
Виплата заробітної плати у «конвертах» – тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів як місту так і кожному його жителю, послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджету та державних соціальних фондів. Тому легалізація заробітної плати, прихованої зайнятості на сьогодні є одним з пріоритетних напрямів роботи.
Міською робочою групою з питань легалізації виплати зарплати та зайнятості населення протягом І кварталу 2013 року проведено 5 засідань. На які були запрошені 159 керівників підприємств міста, що виплачують заробітну плату працівникам в межах мінімальної, встановленої законодавством.
Районними у місті робочими групами спільно з територіальними контролюючими органами виконавчої влади здійснені обстеження з питань дотримання законодавства про працю 210 підприємств, за результатами чого протягом І кварталу 2013 року легалізовані 28 «тіньових» робочих місць.
Працівник, який отримує зарплатню в «конверті», виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне. Працівник не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та страхового стажу.
Дуже важливо, щоб кіровоградці усвідомили, що їх згода отримувати зарплату «в конвертах» позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. А її розмір є похідною від розміру легально нарахованої заробітної плати та тривалості страхового стажу.
Тільки офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним.
Тож, шановні кіровоградці, захистіть себе - працюйте та отримуйте зарплату легально!

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool