Кіровоградці, за завідомо неправдиве повідомлення про замінування передбачено відповідальність

Вересень 23, 2015 | Новини | Переглядів: 1148 | Коментарі: 0

Згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України такі дії караються позбавленням волі на строк від двох до шести років.

У випадку, якщо завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності призвело до тяжких наслідків або вчинено вдруге – покарання сягне від чотирьох до восьми років ув’язнення.

Адміністративну відповідальність за подібні «жарти» неповнолітніх нестимуть їх батьки. Дорослим доведеться сплатити різного розміру штраф відповідно до санкцій ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП.

Прес-служба УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool