Кіровоградці, виходити на тонку кригу у період потепління - вкрай небезпечно!

Лютий 17, 2016 | Новини | Переглядів: 770 | Коментарі: 0

У зв’язку з підвищенням температурних показників по всій території України спостерігається подальше руйнування льодового покриву на водоймах. Товщина льоду на водних об’єктах є мінімальною, саме тому вихід на кригу та риболовля становлять надзвичайну загрозу для життя та здоров’я людей.

Незважаючи на всі застереження рятувальників та трагічну статистику, люди продовжують виходити на тонку кригу, тим самим ризикуючи власним життям.

Рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням не виходити на тонку кригу, розповідати дітям про небезпеку перебування на водоймі під час підвищення температурних показників.

ДСНС України нагадує основні правила дій у випадку, якщо ви опинилися у воді:
-якщо крига під вами проломилася, розставте руки в сторони по краю льоду, щоб утриматися на поверхні;
-намагайтеся не борсатися у воді та не обламувати лід, без різких рухів вибирайтеся на його поверхню, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи ноги. Головне — пристосовувати своє тіло для того, щоб воно займало найбільшу площу опори;
-вибравшись на поверхню, відкотіться, а потім повзіть у той бік, звідки ви прийшли, адже ви не можете бути впевнені у міцності льоду з іншого боку. Підніматися на ноги та бігти не можна, адже існує вірогідність знову провалитися.

Якщо ви надаєте допомогу людині, яка провалилася під лід варто пам’ятати наступне:
-не можна підбігати до людини, яка перебуває у воді;
-підкладіть під себе лижі, дошку, фанеру (це збільшить площу опори) і повзіть на них;
-наближайтесь до ополонки тільки повзком, широко розставляючи при цьому руки. До самого краю ополонки не підповзайте, інакше також можете опинитися у воді;
-для порятунку людини можна використовувати ремені, шарфи, дошку, жердину, санки або лижі. Кидати пов'язані ремені, шарфи або дошки треба на відстані 3-4 метри від місця, де перебуває людина;
-подавши постраждалому підручний засіб порятунку, витягайте його на лід і разом повзіть із небезпечної зони. Вибравшись на берег, по можливості укрийте людину сухим покривалом, курткою, тощо, якнайшвидше доправте в тепле місце, переодягніть, напоїть чаєм.
Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

Прес-служба ДСНС України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool