Кіровоградці, не використовуйте транспортний засіб для нічних поїздок.

Липень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 1905 | Коментарі: 0

Під час літнього відпочинку більшість автовласників планують дальні поїздки з сім’єю чи друзями.

Молоді керманичі, збираючись у свою першу подорож, обирають ніч як найбільш оптимальний час для поїздки. Інтенсивність руху вночі значно нижча, ніж удень, а тому в дорозі більше уваги можна приділяти техніці керування, засобам регулювання, їхати швидше і без зайвих нервів.
Міркування правильні, але тільки на перший погляд. Вночі ймовірність наїзду на пішоходів підвищується в десять разів, на велосипедів – майже втричі, на нерухому перешкоду – вдвічі.
Найнадійніший спосіб не потрапити в цю сумну статистику – не використовувати транспортний засіб для нічних поїздок. Особливо уникати потрібно дальніх подорожей водіям-початківцям.
Нічна поїздка небезпечніше ніж денна тим, що вночі ми не можемо далеко бачити і тому – передбачати зміни дорожніх ситуацій. Все те, що було звичним і знайомим удень, вночі має зовсім інший вигляд.
Нічна поїздка значно ускладнюється, коли у водія проблеми з зором. При зустрічному роз’їзді транспортних засобів нерідко виникають передумови для засліплення, а відтак і до аварій, особливо – при недотриманні водієм швидкісного режиму і неконтрольованого зсуву автомобіля до осьової лінії дороги або узбіччя. Також сам водій може викликати раптове засліплення інших водіїв. Щоб уникнути цього, слід завчасно переходити на ближнє світло фар.
Перед довгою поїздкою варто також потурбуватися про стан вашого автомобіля. Видимість обстановки вночі неможлива без чистого скла, правильно відрегульованих і чистих фар, справних склоочисників та омивача скла.
При русі в темний час доби і в умовах недостатньої видимості слід вибирати швидкість, на якій водій у змозі зупинити транспортний засіб у межах видимості дороги. Варто пам’ятати, що перевищувати дозволену швидкість руху завжди небезпечно, це може призвести до непередбачуваних наслідків.
У тривалій нічній поїздці на значні відстані збільшується ймовірність засипання за кермом, особливо під ранок. В такому випадку краще зупинитися і поспати, аби не накоїти лиха. Або ж на декілька хвилин покинути авто, провітрити салон, розім’яти м’язи та випити кави, а краще зеленого чаю.
Не забувайте, що найголовніша риса висококваліфікованого водія – повага до інших учасників дорожнього руху.
Державтоінспекція Кіровоградщини закликає водіїв суворо дотримуватися Правил дорожнього руху, бути уважним і обережним за кермом, не наражати життя та здоров’я, як своє, так і інших учасників, на небезпеку!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool