Кіровоградці, на дорогах ожеледиця! (поради)

Листопад 28, 2014 | Новини | Переглядів: 815 | Коментарі: 0

Державтоінспекція Кіровоградщини звертається до водіїв та пішоходів з проханням не забувати: під час складних погодних умов, особливо під час ожеледиці, потрібно бути зосередженим, уважним та обережним.

ДАІ Кіровоградщини дає кілька рекомендацій щодо управління автомобілем в умовах ожеледиці та снігового накату:
- На слизькій дорозі не гальмуйте різко, це не тільки марно, але й небезпечно. Різке гальмування призводить до блокування коліс і збільшення гальмівного шляху, а найчастіше до втрати керованості. Проїжджаючи небезпечну ділянку, намагайтеся зберігати швидкість постійною, педаллю акселератора користуйтеся дуже обережно, плавно, м’яко. Не робіть різких рухів кермом.
- При русі на мостах та естакадах будьте особливо уважні. Крижаний настил на цих ділянках дороги з’являється раніше, ніж всюди, а зникає пізніше. У цих зонах уникайте різких рухів кермом, газом, гальмами.
- На слизькій дорозі краще уникати різких маневрувань і обгонів. При русі на підйом, вибирайте таку передачу, щоб не доводилося переключатися до повного завершення підйому. Під час спуску не натискайте на педаль зчеплення, при керуванні авто на швидкості плавно гальмуйте.
- Не забувайте про пішоходів. Люди, що переходять дорогу, можуть посковзнутися і впасти. Тому намагайтеся не налякати пішохода різкими звуковими і світловими сигналами. Наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму.
Особливо уважними та обережними потрібно бути водіям маршрутних таксі, автобусів та тролейбусів. При виникненні аварійно-небезпечної ситуації з пасажирським транспортом тяжкість наслідків може бути надзвичайною, оскільки в салоні перебуває відразу значна кількість людей. Тому водіям транспортних засобів, які здійснюють пасажирські перевезення, варто пам’ятати, що вони відповідають за життя і здоров’я своїх пасажирів! У свою чергу, працівниками Державтоінспекції постійно проводяться перевірки, з метою попередження та профілактики аварійності на пасажирському транспорті, зміцнення транспортної дисципліни водіїв та підвищення технічної готовності автотранспорту, призначеного для перевезення людей.
Шановні водії! Не забувайте про пішоходів. Люди, що переходять дорогу, можуть посковзнутися і впасти. Тому намагайтеся не налякати пішохода різкими звуковими і світловими сигналами. При наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму.
А пішоходам варто пам’ятати декілька правил.
- Коли ви рухаєтеся по тротуару, то не поспішайте, не біжіть, бо можете посковзнутися і впасти.
- Ніколи не ковзайтеся, щоб не збити інших людей, які рухаються поруч, а ще тому, щоб ненароком не виїхати на проїжджу частину, бо це небезпечно.
- Не ходіть дуже близько біля краю тротуару, щоб вас не зачепила машина, яка випадково втратила керування.
- При переході дороги будьте особливо пильні. Переходьте її лише на переході й уважно придивляйтеся, щоб не було поблизу машин, або тільки тоді, як транспортні засоби вже зупинилися.
- Ніколи не перебігайте дорогу навіть коли немає транспорту, бо по слизькій дорозі бігти небезпечно.
- Ніколи не спускайтеся на санках або на лижах з тієї гірки, що веде на дорогу.
- Не грайтеся в рухливі ігри на тротуарах, поблизу проїжджої частини, не штовхайтеся, щоб не потрапити під колеса транспортних засобів.
- Коли чекаєте на зупинці громадський транспорт, ніколи не ставайте на край тротуару, тому що можете посковзнутися самі, або хтось ненароком може штовхнути вас, і ви потрапите під колеса.
- Обходьте транспортні засоби дуже уважно, коли обмежена або недостатня видимість. Спочатку переконайтеся, що машин нема, а тоді обходьте.
Зимова дорога криє в собі небезпеку, тому зосередьте на ній всю увагу.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool