Кіровоградці, будьте обережні на льоду!

Лютий 12, 2014 | Новини | Переглядів: 904 | Коментарі: 0

Як показує досвід, жодна відлига не минає без жертв необережної поведінки на льоду.

Найчастіше ризикують потрапити у крижані обійми рибалки. В полоні азарту, вони часто нехтують правилами безпеки і йдуть на невиправданий ризик, ступаючи на тонкий лід.
Не випробовуйте долю! Пам’ятайте: безпечним для одного пішоходу вважається лід товщиною не менше 7 сантиметрів, для обладнання ковзанки - не менше 10-12 сантиметрів (масове катання - 25 сантиметрів), масова переправа пішки можлива при 15-сантиметровій товщині льоду. Перевірити міцність льоду можна за допомогою палиці: якщо після удару на поверхні з'являється вода, не ризикуйте виходити на кригу. Ні в якому разі не перевіряйте міцність льоду ударом ноги. Якщо після того, як ви зробили перші кроки, лід почав тріщати та з'явилися характерні тріщини - негайно повільно, не відриваючи ступні від поверхні, повертайтеся на берег. Не допускайте великого скупчення людей в одному місці, тримайте при собі міцну довгу мотузку з тягарем, дві порожні дволітрові пластикові пляшки, закріплені на поясі, два цвяхи або ніж, які допоможуть вибратися на лід, якщо раптом доведеться провалитися.
Прес-служба У ДСНС в області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool