Кіровоградтепло надало офіційний коментар щодо інформації прокуратури міста

Січень 06, 2017 | Новини | Переглядів: 1028 | Коментарі: 0

ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» надає коментар щодо інформації прокуратури міста, яка оприлюднена ЗМІ, про відкриття
кримінального провадження за фактом порушення законодавства службовими особами підприємства

Враховуючи запровадження для теплопостачальних підприємства рахунків зі спеціальним режимом використання та арешт органами Державної виконавчої служби України всіх поточних рахунків ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», зокрема і поточного рахунку із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків за інвестиційними програмами, фінансування Інвестиційної програми підприємства на 2015 р. було обмежено, і склало 30% від обсягу передбаченого в діючих тарифах з урахуванням фактичної реалізації теплової енергії у 2015 р.

У зв’язку з вищезазначеним Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі по тексту – НКРЕКП) Протокольним рішенням №2, яке було прийняте на засіданні НКРЕКП від 23.09.2016 №44, зобов’язало ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» при схваленні Інвестиційної програми на 2017 р. передбачити як додаткове джерело фінансування невикористані суми фактично отриманих амортизаційних відрахувань та виробничих інвестицій з прибутку, розраховані відповідно до фактичних обсягів реалізації теплової енергії у 2015 р. у сумі 2 341,8 тис. грн. (без ПДВ).

Зазначене рішення НКРЕКП було виконано беззаперечно, тому проект Інвестиційної програми ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» на 2017 рік (розміщена на офіційному сайті підприємства) передбачає виконання таких заходів, як встановлення лічильників обліку теплової енергії на вводах в житлові будинки та реконструкцію теплових мереж на загальну суму 6 667,34 тис. грн., а саме:

4325,54 тис. грн. за рахунок планових показників амортизаційних відрахувань та виробничих інвестицій з прибутку, що враховані в затверджених для підприємства тарифах на теплову енергію для бюджетних та інших споживачів;

2341,8 тис. грн. за рахунок невикористаних сум фактично отриманих амортизаційних відрахувань та виробничих інвестицій з прибутку, розрахованих відповідно до фактичних обсягів реалізації теплової енергії у 2015 р.

 

Щодо отримання ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» частини коштів необхідної для виконання Інвестиційної програми з державного бюджету в якості відшкодування різниці в тарифах зазначаємо наступне.

Відповідно до Порядку та умов надання у 2015 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію та послуги з централізованого опалення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 р. № 375 (далі – Порядок та умови) - підприємства-учасники взаєморозрахунків зобов’язані направляти отриману субвенцію з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах виключно на погашення заборгованості за спожиті енергоносії та податкові зобов’язання.

У грудні 2015 р. ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» було отримано субвенцію з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах для населення, яка була направлена виключно та в повному обсязі на погашення заборгованості за енергоносії відповідно до укладених договорів про взаєморозрахунки згідно з Порядком.

Таким чином, вищенаведене свідчить, що у своїй поточній діяльності підприємство, як керувалося так і керується виключно нормами чинного законодавства України, не допускаючи їх порушень.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool