Кіровоградської "Свобода" вимагає від влади забезпечити дітям сіл Ташлик та Березівка підвіз до школи

Грудень 05, 2011 | Новини | Переглядів: 1364 | Коментарі: 0

Кіровоградська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" звернулася із заявою до Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника, голови облдержадміністрації Кіровоградської області Сергія Ларіна та до голови облдержадміністрації Одеської області Едуарда Матвійчука із заявою з приводу бездушності бюрократичного апарату чиновників на Кіровоградщині, які ігнорують проблему підвозу дітей із села Ташлик, Березівка до школи, що за 5-7 кілометрів від їхнього дому. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі Кіровоградської ООВО"Свобода"

"Кіровоградська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" підтримує занепоєність батьків сел Ташлик, Березівка та дач біля села Березівка Кіровоградської області і звинувачує у бездушності бюрократичний апарат чиновників райдержадміністрації Одеської та Кіровоградської області. Чиновники Міністерства освіти використовують створення так званих "освітніх округів" для виправдання своєї черствості та відвертого небажання вирішувати проблеми. які утворилися внаслідок "реформ".

Справа в тому, що найближча школа до сел Ташлик та Березівка Кіровоградської області знаходиться в Одеській області, це Савранська ЗОШ I-II ступенів. Відстань до школи від села Ташлик 7 кілометрів, а від села Березівки 5 кілометрів, від дач 6 кілометрів. Пішки путь далекий і рух автомашин на шляху Завалля-Саврань дуже інтенсивний. Весною, літом та восени діти добираються до школи хто як може: пішки, велосипедами, попутками дехто, з заможних возить дітей власною машиною. А от взимку, коли день маленький, дітям доводиться з дому виходити засвітла, о 6 годині ранку, щоб встигнути на початок першого уроку о 8 годині. Додому повертаються о 17-18 годині, з настанням сутінків. Ввечері скористатися рейсовим автобусом і під'їхати 4 кілометри, можливо лише, якщо пропустиш останні два уроки. Всього навчається 17 учнів у різних класах.

Батьків обурює, що незважаючи на те, що Міністерством фінансів у бюджет Саврані за програмою "Шкільний автобус" виділяються кошти на підвіз учнів, а це більше 3 тисяч гривень. Згідно законодавства учнів, які живуть на відстані більше 3-х кілометрів від школи, повинні підвозити автобусом, але їхні діти позбавленні такої можливості. У Савранській райдержадміністрації на прохання батьків відповідають: що вони не мають право виділяти автобус, бо це інший район та інша область.

Гайворонська ж райдержадміністрація бачить вирішення цього питання в переході дітей до іншої Чемерпільської школи вже в Кіровоградській області. Але не враховує, що як вплине зміна оточення, колективу та педагогів на психіку дитини. Діти ж мають право вибирати, в якій школі їм навчатися, до того ж вони провчилися в ній кілька років.

У той час, коли влада декларує гасло "Обличчям до людей", чиновники різних рівнів не можуть порозумітися і піти на зустріч людям, які хвилюються за своїх дітей.

Кіровоградська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" висловлює свою солідарність занепокоєним батькам і вимагає вирішити питання підвозу дітей. Вважає, що бюрократична заскорузлість, поділення людей на ваших і наших, намагання зекономити або привласнити вже виділені на це кошти не дає можливості дітям безпечно і швидко добиратися до школи та повертатися до батьків".
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool