Кіровоградський обласний художній музей запрошує усіх шанувальників народного мистецтва!

Серпень 21, 2012 | Новини | Переглядів: 934 | Коментарі: 0

22 серпня 2012 року о 14.00 год. до Дня незалежності України в Кіровоградському обласному художньому музеї відбудеться відкриття подорожуючої мультимедійної виставки «Іван Гончар: звитяга одного життя» із Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара».

Виставковий проект присвячений життю та творчості видатного громадського та культурного діяча, скульптора, живописця, графіка, народознавця, збирача, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Державної премії імені Тараса Шевченка, народного художника України Івана Макаровича Гончара (27.01.1911 – 18.06.1993).
На виставці представлено близько двох десятків інформаційно-мистецьких стендів та банерів (художнє оформлення Ніни Денисової), які розповідають про життя та творчість Івана Макаровича Гончара, історико – мистецькі особливості доби 1950 – 1990 - х років, еволюцію хатнього музею Гончара в державну національну установу. Експозиція полягає у своєрідному «флеш - мобному» ознайомленні відвідувачів з ідеалами й світоглядними орієнтирами українців, засадами і філософією народної творчості та кращими зразками культурної спадщини України, у яких закарбовано багатовікові прагнення народу до свободи.
Під час перебування на виставці відвідувачі зможуть долучитися до перегляду відеофільмів: «Іван Гончар. Жити і творити для народу» (режисер Тарас Грималюк, «Арт – Велес», 2011), «Іван Гончар: Україна споконвічна» (режисери Катерина Міщенко та Михайло Матійчук) та аудіо записом І.М.Гончара «Вступне слово до першого публічного огляду музею…».
Подорожуюча мультимедійна виставка «Іван Гончар: Звитяга одного життя» розпочала у 2011 році свою мандрівку Україною з Черкащини – батьківщини Івана Макаровича. Побувала у Вінниці, Моринцях, Чернігові, Полтаві, Одесі, Львові, Луцьку, Сімферополі та завітала у Кіровоградський обласний художній музей.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool