Кіровоградським пішоходам нагадали про уважність та обережність на дорозі

Лютий 05, 2014 | Новини | Переглядів: 1159 | Коментарі: 0

Працівниками Управління ДАІ разом з представниками засобів масової інформації 5 лютого 2014 року з 10.00 год до 12.00 год в місті Кіровограді проведено оперативно-профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Пішохід».

Головна мета відпрацювання – акцентувати увагу пішоходів на дотриманні Правил дорожнього руху, а саме переході проїзної частини дороги тільки у відведених місцях та дотриманні правил особистої безпеки. Не менш важливим завданням є також контроль і забезпечення надання водіями переваги у русі пішоходам на пішохідних доріжках та регульованих перехрестях.

У ході відпрацювання працівники ДАІ нагадали Правила дорожнього руху, звернули увагу на безпечну поведінку на проїзній частині. Наголосили порушникам, що такий поспіх на дорозі може принести чималі неприємності, тому краще трішки спізнитися, ніж жалкувати про свою необачність усе життя. Більшість порушників сприймають спілкування з працівниками Державтоінспекції дуже серйозно, обіцяють бути уважними і обережними.

Інспектор ДПС прапорщик міліції Ігор Самарський наголосив, що особливо уважними пішоходи мають бути взимку під час складних погодних умов, адже дуже високий ризик, перебігаючи проїзну частину, послизнутися і впасти перед автомобілем, що рухається. Багато нещасних випадків стається і через ситуації, коли пішоходи вибігають на проїзну частину з-за стоячого транспорту. Водій автомобіля, що рухається їм назустріч, просто не встигає вчасно зреагувати у такій ситуації.

Державтоінспекція звертається до пішоходів: переходьте проїзну частину в спеціально обладнаних місцях, не нехтуйте сигналами світлофорів, завжди переконуйтесь, що водії транспортних засобів поступаються дорогою, в темний час доби обов’язково використовуйте світловідбиваючі елементи на одязі. Пам’ятайте, що дотримуючись таких важливих правил поведінки на дорозі Ви захищаєте себе від лиха.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool