Кіровоградські студенти: орієнтир на працевлаштування

Квітень 03, 2013 | Новини | Переглядів: 798 | Коментарі: 0

2 квітня, в приміщенні Інституту святого Миколая відбувся захід, присвячений проблемі працевлаштування студентів та випускників ВУЗів. Організаторами виступили Кіровоградський інститут св. Миколая (МАУП) та Українська студентська спілка.

Цікавинкою заходу виявилось те, що проблема першого робочого місця для студентів, більшою мірою зацікавила не самих майбутніх випускників, а керівництво навчальних закладів. Форум відвідали представники майже всіх ВУЗів міста.
За словами 1-го проректора КНТУ Миколи Петренка, проблема з працевлаштуванням студентів виникла не сьогодні і має дуже багато сторін. Найголовнішою причиною Микола Миколайович назвав невідповідність сучасної освіти вимогам часу. «В 50-х роках минулого сторіччя освіта в Радянському Союзі була найкращою в світі. Але з того часу спостерігається лише регрес. Рівень освіти нестримно падає. Я розумію роботодавців, які не готові брати на свої підприємства випускників наших ВУЗів, адже лише 10% з них можна назвати «якісними кадрами». Я чесно зізнаюсь, що не впевнений, що взяв би на роботу тих студентів, яких випустив» - поділився Микола Петренко.
Серед виступаючих була Голова молодіжної Ради Кіровоградської федерації профспілок Ганна Олегівна Герасимова. На її думку проблема низької зайнятості молоді полягає в тому, що сьогодні ринок потребує одних спеціалістів, а основна маса випускників ВУЗів, це так звані кон’юнктурні професії – економісти та юристи. «Потрібно на державному рівні урегулювати цю проблему. Доцільно збільшувати набори та запроваджувати пільги та стипендії на ті професії, яких потребує ринок праці. Тоді ситуацію можна буде хоч трохи тримати під контролем».
Голова ж Української Студентської Спілки Алла Валекжаніна, наголосила на тому, що робота є і її можна знайти. «Проблема не в відсутності вакансій, а в пасивності самої молоді, яка хоче, щоб все вирішували за них. Яскравою демонстрацією пасивності та незацікавленості молоді у своїх же проблемах є наш захід, який студенти проігнорували».
За ініціативи організаторів заходу та керівництва ВУЗів області вирішено провести круглий стіл з представниками бізнесу, влади та громадських молодіжних організацій, на якому буде розроблено портрет «ідеального випускника», яким би могли зацікавитись роботодавці. А також планується розробити ряд пропозицій до органів державної влади, які б змогли покращити ситуацію в освітній галузі та знизити рівень безробіття серед випускників ВУЗів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool