Кіровоградські правоохоронці радять бути обережними

Січень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 1181 | Коментарі: 0

Останнім часом все більше з’являється охочих до незаконного збагачення за рахунок довірливості інших громадян

З розвитком технічного прогресу з’явився такий вид афери як Інтернет-шахрайства. Але разом із тим, зловмисники не полишають і старих схем обману – обираючи своїх жертв серед тих верств населення, які є менш обізнаними з сучасними технічними новинками.
- Найбільш вразливою категорією громадян щодо так званого «домашнього» шахрайства залишаються люди похилого віку, зокрема ті, що проживають самі. Аферисти вигадують різні способи, аби відібрати у пенсіонерів їх заощадження, – зазначає т.в.о. начальника УМВС України в Кіровоградській області полковник міліції Руслан Бугринець. – Крім того, громадяни різного віку продовжують потрапляти на гачок телефонних шахраїв. Вигадуючи історії про біду з родичами чи знайомими, зловмисники виманюють гроші у найбільш довірливих.
Правоохоронці не раз застерігали від спілкування із псевдо соціальними працівниками, або начебто представниками Пенсійного фонду. Втираючись в довіру до громадян, зловмисники, як правило, пропонують обміняти старі грошові купюри на нові, отримати вдома перерахунок за пенсію чи доплати за бойові нагороди. Мета цих вигаданих історій одна – проникнути в помешкання та привласнити кошти.
По-іншому діють телефонні шахраї. Представляючись неіснуючими працівниками органів внутрішніх справ чи іншими посадовими особами, вони намагаються заволодіти грошима потерпілих, спілкуючись на відстані.
- Від того, наскільки швидко громадяни повідомлятимуть про подібні випадки в міліцію, залежить оперативність викриття шахрайських дій та можливість повернення майна, – говорить Руслан Андрійович. – Якщо ви стали жертвою шахрайства, необхідно негайно звертатись до правоохоронних органів.
Працівники міліції ще раз нагадують, що доступні, на перший погляд, блага і довіра до слів незнайомців іноді можуть обернутися великими неприємностями, та пропонують кілька порад на кожен день:
- ні за яких обставин не впускайте незнайомих людей до своєї оселі;
- у представників різноманітних служб вимагайте пред'явити посвідчення;
- взагалі уникайте спілкування з підозрілими особами, зокрема і з тими, що пропонують просто на вулиці або у вас на порозі різноманітні послуги, а також зовсім не дешеві чудодійні ліки чи товари;
- завжди перевіряйте достовірність того, про що говорять та що обіцяють вам особисто або по телефону зовсім незнайомі люди.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool