Кіровоградські податківці припинили діяльність чергового конвертаційного центру

Квітень 28, 2011 | Новини | Переглядів: 1991 | Коментарі: 0

Боротьба з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом – один із пріоритетних напрямків роботи податкової міліції Кіровоградщини. З метою протидії незаконній конвертації коштів вживається низка оперативно-пошукових заходів, направлених на викриття суб’єктів господарювання, які надають послуги по переведенню безготівкових коштів у готівку. Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області.

Так, співробітники податкової міліції ДПА у Кіровоградській області викрили та припинили діяльність „конвертаційного” центру, через який було „відмито”  близько 50 мільйонів гривень. Як виявилось, його з метою швидкої наживи організували двоє кіровоградців, та залучили до своєї діяльності ще двох осіб. Ця організована група включила до складу „конверту” десять підприємств, зареєстрованих не тільки у Кіровограді, але й інших містах України.

Діяльність „конвертаційного” центру полягала у тому, що його організатори надавали послуги по переведенню безготівкових коштів у готівку реально діючим суб’єктам господарювання. За надання таких послуг вони отримували плату у розмірі 3-8 відсотків від проконвертованої суми. Прибутки вони використовували для придбання нерухомості та інших товарів.

Аби довести незаконну діяльність організованої групи, спочатку було затримано одного з її організаторів.  Під час огляду у нього виявлено та вилучено готівкові кошти у розмірі 80 тисяч гривень. Оперативні групи, створеними із числа працівників податкової міліції ДПА у Кіровоградській області, одночасно провели 6 обшуків, під час яких вилучили численні бухгалтерські документи, печатки та  чекові книжки різних підприємств, офісну техніку, автомобілі.

Постановами Добровеличківського суду Кіровоградської області накладено арешти на 15 розрахункових рахунків банківських установ м. Кіровограда та 5 – мм. Києва та Одеси. Прокуратурою Добровеличківського району порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст.27 ч.3, ст.28 ч.2, ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України. Організаторів „конвертаційного центру” затримано. Слідство триває.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool