Кіровоградські податківці підвели підсумки своєї роботи протягом першого кварталу нинішнього року

Квітень 28, 2011 | Новини | Переглядів: 2207 | Коментарі: 0

Завдання по наповненню державного та місцевого бюджетів за І квартал цього року податківцями Кіровоградщини виконані та перевиконані.На цьому під час прес-конференції наголосив голова ДПА у Кіровоградській області Ігор Гербіченко. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили в прес-службі ДПА Кіровоградської області.

За його словами, до державного бюджету по платежах, що адмініструються податковою службою, протягом січня-березня нинішнього року зібрано 168 млн. грн., що на 44 млн. грн. більше проти відповідного періоду року минулого. Прогнозні показники виконані на 102,3 відсотка. Так, за І квартал адміністровано 59,2 млн. грн. податку на прибуток, що складає 108,7 відс. до завдання (додатково надійшло 4,7 млн. грн.). По ПДВ до бюджету забезпечено надходження у сумі 86,7 млн. грн., виконання завдань складає 112 відс., додатково надійшло 9,3 млн. грн. Також за цей час надійшло 4,3 млн. грн. акцизного податку. Проте завдання по цьому платежу виконано лише на 56,3 відсотка. Причиною зменшення надходжень є те, що основний бюджетоформуючий платник – Олександрійська філія ЗАТ „Оболонь” з 13 січня цього року не працювала та на сьогоднішній день є платником акцизного податку у СДПІ у м. Києві по роботі з великими платниками податків.

За січень-березень 2011 надходження місцевих бюджетів області складають 268,8 млн. грн. або 113,4 відс. до завдання. Приріст у порівнянні з відповідним періодом минулого року складає 48,8 млн. грн. По податку на доходи фізичних осіб завдання виконано на 109 відс. (додатково надійшло 16,4 млн. грн.), по платі за землю – на 120,2 відс., (додатково надійшло 6,6 млн. грн.).

Ігор Анатолійович наголосив – серед пріоритетних напрямків роботи податкової служби нині основним завданням є широкомасштабна боротьба з тіньовим сектором економіки, припинення діяльності конвертаційно-транзитних груп, руйнування схем мінімізації податків. На обласному та районному рівні на сьогодні активно працюють робочі групи, які здійснюють відпрацювання підприємств, задіяних у формуванні сумнівного податкового кредиту. Як наслідок, вже зараз під слідством в СІЗО перебуває 9 осіб, по яких порушено кримінальні справи. 

За словами голови ДПА у Кіровоградській області, відповідно до положень Податкового кодексу України налагоджена дієва система своєчасного відшкодування ПДВ. Відтепер воно відбувається в автоматичному режимі. Всього по Україні було включено до переліку 24 підприємства з 14 регіонів, які перші отримали відшкодування відповідно до нового порядку, з них одне – з Кіровоградської області. Цим суб’єктом господарювання є ПрАТ „Гідросила АПМ”. В перспективі ще 2 підприємства протягом ІІ кварталу 2011 року можуть отримати право на автоматичне відшкодування ПДВ. А взагалі в нинішньому році 32 підприємствами Кіровоградщини заявлено до відшкодування з бюджету 124,9 млн. грн. ПДВ. Всього відшкодовано ПДВ платникам податків майже 34 млн. грн. Крім того, за І квартал 2011 року упереджено безпідставне відшкодування з бюджету ПДВ у розмірі 19,6 млн. грн., що становить 15,7 відс. заявленої до відшкодування з бюджету суми.

За словами першого заступника голови – начальника управління податкової міліції ДПА у Кіровоградській області Андрія Роздайбіди, податковою міліцією Кіровоградської області в І кварталі 2011 року виявлено 24 злочини у сфері економіки. Це на 50 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року. Андрій Володимирович підкреслив – на 2011 рік для підрозділів податкової міліції визначено п'ять основних напрямів роботи. Першим з них є адекватна протидія незаконному формуванню та відшкодуванню ПДВ шляхом відпрацювання підприємств реального сектора економіки (вигодонабувачів), які скористалися „податковими ямами”, де і залишилися їх податкові зобов'язання. За матеріалами співробітників податкової міліції області протягом січня-березня порушено 5 кримінальних справ у сфері незаконного відшкодування ПДВ на загальну суму 4 млн. грн.

До другого напряму роботи відноситься створення умов, при яких конвертація грошових коштів була б економічно невигідною справою. При цьому податкова міліція працює з реальними вигодонабувачами, з метою стягнення до бюджету податків, що були недоплачені. Продовжується планомірна робота по відпрацюванню контрагентів „конвертаційних” центрів, виявлених в 2010 році. В результаті її проведення 20 контрагентам донараховано 2,3 млн. грн., 1,3 млн. грн. з яких вже надійшло до бюджету.

Третім пріоритетним напрямком роботи є боротьба з незаконним обігом підакцизних та інших товарів. Впродовж І кварталу цього року співробітники податкової міліції області провели комплекс оперативно-розшукових заходів щодо відпрацювання підприємств-виробників лікеро-горілчаної продукції. З 5 таких суб'єктів, зареєстрованих на території області, по 2 порушені кримінальні справи після фактів ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах (на загальну суму 4,8 млн. грн.). Також у звітному періоді порушена кримінальна справа за фактом незаконного виготовлення і реалізації алкогольних напоїв, небезпечних для життя людини, яка вже розслідувана і направлена до суду. Андрій Володимирович підкреслив – впродовж січня-березня 2011 року працівники податкової міліції області з незаконного обігу вилучили товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 3 млн. грн., з яких товари підакцизної групи складають 0,5 млн. грн.

До четвертого напряму роботи податкової міліції, визначеним керівництвом ДПА України, як пріоритетний, відноситься упередження фактів ухилення від сплати податків з використанням прискореної процедури банкрутства за рахунок активних оперативних дій, спрямованих на виявлення і знешкодження організованих злочинних груп, до складу яких входять юридичні фірми, арбітражні керівники та судді. Впродовж звітного періоду управлінням податкової міліції порушено 5 кримінальних справ по підприємствам вказаної категорії, в тому числі 2 – по статтях 218 (фіктивне банкротство) та 219 (доведення до банкротства) Кримінального кодексу України.

П'ятий напрямком роботи є боротьба з розкраданнями бюджетних коштів шляхом недопущення завищення вартості товарів і послуг при проведенні тендерних процедур з використанням транзитних і фіктивних підприємств з подальшою легалізацією отриманих доходів. Протягом першого кварталу проведено комплекс оперативно-розшукових заходів щодо виявлення зловживань у сфері державних закупівель. По матеріалах працівників податкової міліції області в І кварталі 2011 року порушено 2 кримінальні справи.

Не зважаючи на те, що боротьба з порушеннями у сфері грального бізнесу відноситься до компетенції органів внутрішніх справ, працівники податкової міліції області цього року встановили 9 фактів протизаконної діяльності у вказаній сфері та вилучили 99 одиниць грального устаткування (в т.ч. 95 гральних автоматів) на загальну суму 1 млн. 73 тис. грн.

Наприкінці прес-конференції начальник управління податкової міліції ДПА у Кіровоградській області Андрія Роздайбіди наголосив – особлива увага співробітників податкової міліції в цьому році приділяється відшкодуванню збитків по кримінальних справах. Завдяки проведеній роботі, з 12,8 млн. грн. заподіяного збитку по кримінальних справах, які знаходилися у провадженні, відшкодовано 4,1 млн. грн.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool