Кіровоградська ОДПІ інформує

Серпень 09, 2014 | Новини | Переглядів: 1218 | Коментарі: 0

Нагальні зміни в податковому законодавстві

Кіровоградська ОДПІ інформує, що з 03 серпня набули чинності зміни до Держбюджету та Податкового кодексу, які дозволять збільшити доходну частину бюджету, скоротити видатки на держапарат та покращити фінансування потреб Збройних Сил.
Так, законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України" тимчасово, до 1 січня 2015 введено новий загальнодержавний збір - військовий збір, який стягуватиметься за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб.
До 1 січня 2015 року підвищено ренту на видобуток залізної руди з 5% до 8%, нафти - з 39% до 45%, газу з покладів до 5 км - з 28% до 55%, газу з покладів понад 5 км - з 15 % до 28%.
Крім того, з 1 січня 2015 збільшується "поріг" обов'язкової реєстрації підприємства платником ПДВ - з 300 тис. грн. до 1 млн. грн., продовжено до 31 грудня 2014 року включно режим звільнення від оподаткування ПДВ операцій з експорту зернових і технічних культур; скасовано звільнення від оподаткування ПДВ операцій з поставки лісоматеріалів, паливної деревини, відходів лісопереробної промисловості; скасовано оподаткування по "0" ставкою податку послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами Інтерсіті +.
При цьому, з 1 січня 2015 вводиться система електронного адміністрування податку на додану вартість.
Також внесені зміни стосовно акцизного податку на деякі види підакцизних товарів та зміни в Держбюджет 2014.
Поправки до законів "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України" та "Про внесення змін до закону "Про Держбюджет на 2014 рік" були опубліковані в газеті «Голос України» 02 серпня 2014 року.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool