Кіровоградська область: відбувся зональний етап фестивалю дружин юних пожежних

Травень 18, 2015 | Новини | Переглядів: 869 | Коментарі: 0

Традиційно, наприкінці навчального року сред учнів загальноосвітніх навчальних закладів стартує фестиваль дружин юних пожежних. Проводиться він, зазвичай, у декілька етапів – шкільний, районний, зональний, обласний і всеукраїнський.

14 та 16 травня в Знам’янці у Центрі дитячої та юнацької творчості та у Новоукраїнці у Центральному палаці культури «Ювілейний» зібралися 24 найкращі команди юних рятувальників з кожного району області та міст Світловодська, Олександрії, Знам′янки, Кіровограда для проведення зонального етапу фестивалю.
І в Знам’янці, і в Новоукраїнці змагались ДЮПівці за традиційною програмою: потрібно було достойно представити команду у конкурсі «Домашнє завдання» - виразити свої знання з безпеки посередництвом вокальних, танцювальних, поетичних та художніх талантів. Під час «Медичного» випробування один представник від кожної команди повинен був відповісти на 10 тематичних питань та продемонструвати практичні вміння надання першої домедичної допомоги. Не зважаючи на те, що кожен з шести учасників команди відчував особисту відповідальність за остаточний результат і разом з тим потрібно було продемонструвати командну згуртованість, напруги під ча фестивалю не відчувалось. Вцілому захід проходив експресивно, але весело, з юнацьким запалом, у товариській атмосфері.
Зазначимо, що суддям, серед яких буди представники пожежно-рятувальної служби, освітяни та працівники культури, професійні лікарі, було доволі непросто оцінювати виступи школярів, адже вони вже заявили про себе на попередніх етапах, вибороли перемогу у не менш сильних суперників, та й добре відчувалась підтримка керівників, наставників та вболівальників.
Отож призові місця розподілились наступним чином: на 4-му місці команди зі Знам’янського та Новоархангельського районів, на 3-му – зі Світловодського району та міста Кіровограда, на 2-му – долинчани і юні пожежні з Кіровоградського району. Першими, на думку компетентного журі, стали учні Бобринецького та Новоукраїнського районів. Переможці отримали відзнаки й подарунки від організаторів заходу. Крім того, були й заохочувальні нагороди у номінаціях «Наймолодший учасник фестивалю», «Знавець медичної справи» та «Найкращому виконавцю домашнього завдання».
Наразі маємо вісім команд-переможниць зонального етапу, який став стартовим майданчиком для успішного виступу під час обласного етапу фестивалю. У свою чергу, перемога у Кіровограді, на обласному рівні, стане перепусткою поборотись за честь нашого регіону на найвищому - всеукраїнському - рівні. Шкода, що переможцем може бути лише одна команда, проте втішає той факт, що так із запалом агітувати за безпечний спосіб життя можуть діти, які щиро переконані, що безпека неодмінно повинна стати сенсом кожного дня. З нетерпінням чекатимемо зустрічі на обласній сцені.
Прес-служба УДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool