Кіровоградська область: рятувальники спільно з місцевою владою вирішують проблеми людей, які прибули зі Сходу держави

Липень 02, 2014 | Новини | Переглядів: 1000 | Коментарі: 0

Від початку антитерористичної операції з території Донецької та Луганської областей, станом на 2 липня силами Міжвідомчого координаційного штабу до інших регіонів України переміщено та розселено понад 27 тисяч громадян України.

В кожній області на базі територіальних підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій створені регіональні штаби, з якими наприкінці червня під керівництвом Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського було проведено відеоконференцію з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. На Кіровоградщині вже зареєстровано 398 мешканців інших областей, які проживають у містах та селищах. Зокрема, 13 чоловік в гуртожитку Кіровоградського національного технічного університету, 47 – у Світловодську в пансіонаті «Славутич», троє людей мешкають у місті Знам’янці, решта - зупинилася у родичів і знайомих.
45-річний Юрій Миколайович, який приїхав до Знам’янки із Краматорська Донецької області, не наважився відразу ж приїхати з дружиною і 2-місячною дитиною, адже не знав, що на нього тут чекає, та порозуміння з боку як працівників Служби порятунку, так і місцевої влади розвіяли всі вагання – маленький синочок з дружиною Наталією тепер теж знаходяться у Знам’янці.
Чоловік прибув до міста Знам’янки 28 червня і відразу ж звернувся до районного відділу Служби порятунку. Владислав Ларіонов, т.в.о. начальника Знам’янського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Кіровоградській області, зазначає, що рятувальники одразу зустріли чоловіка та надали усю необхідну допомогу, яка найперше знадобилася Юрієві у незнайомому місті.
«Ми зробимо все можливе, щоб посприяти не тільки забезпеченню їх житлом, але й можливості працевлаштування, чоловік має спеціальність «електрогазозварювальник», а його дружина за фахом - «медсестра», - повідомив голова Знам’янської РДА Юрій Григораш.
Очільник райдержадміністрації зазначив, що разом із працівниками пожежно-рятувальної служби, підприємцями та волонтерськими організаціями будуть вишукувати всі можливості аби максимально продуктивно допомагати вимушеним переселенцям. Зокрема, вже намічено шляхи по попередньому розміщенню людей.
У пансіонаті «Славутич» міста Світловодська наразі проживає більше десятка сімей, серед яких понад 30 дітей. Аби зменшити моральне навантаження спілкувалися з дорослими та дітьми у пансіонаті і психологи Управління ДСНС України у Кіровоградській області. Рятувальники розпитали людей про нагальні проблеми та разом з місцевою владою знайшли шляхи до їх вирішення.
Родина з Горлівки Донецької області, яка ось-ось, чекає на поповнення родини, дуже вдячна представникам місцевої влади та працівникам Служби порятунку, за те, що надали прихисток і так гостинно зустріли.
Багато теплих слів рятувальники почули і ще від однієї родини. Бабуся разом із донькою та двома онуками приїхали з Горлівки, зять залишився вдома, адже за їх словами, дуже ризиковано залишати будинок та майно.
За плечима кожного з цих громадян своя сумна історія, та об’єднує їх одне – віра у краще і можливість повернутися до рідних домівок. У свою чергу, Уряд спільно з усіма зацікавленими державними установами, зокрема і ДСНС України, яка організовує роботу регіональних штабів з соціального забезпечення мешканців Східних областей, а також волонтерськими організаціями зроблять все можливе аби мінімізувати моральні та матеріальні незручності для людей, які волею долі стали переселенцями.

У ДСНС у Кіровоградській області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool