Кіровоградська міська рада виступає за активізацію допомоги українській армії

Липень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 903 | Коментарі: 0

Кіровоградська міська рада та її виконавчий комітет у своїй практичній роботі значну увагу приділяють наданню допомоги українській армії, переселенцям, які прибувають з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Як повідомив перший заступник міського голови Анатолдій Перевозник, лише за останній час здійснене наступне:
Кіровоградська міська рада виділила 99,9 тис. грн., на які були придбані 34 бронежилети та передані 17-ому батальйону територіальної оборони і Миколаївському зональному відділу Військової служби правопорядку. Депутати міської ради зібрали 63 тис. грн., з яких 07 тис. грн. направлено на лікування пораненого військовослужбовця, а інша частина передана на потреби військових частин.
При безпосередній участі виконавчих органів Кіровоградської міської ради проводиться організаторська робота по збору та відправленню в зону проведення антитерористичної операції медикаментів, гуманітарної допомоги, засобів спеціального індивідуального захисту та ін. До цієї роботи долучаються місцеві товаровиробники, підприємства торгівлі, благодійні фонди, громадські організації, рядові громадяни міста та інші. Вирішуються соціальні проблеми для сімей військовослужбовців - земляків, які загинули під час проведення антитерористичної операції.
Останнім часом збільшилась кількість громадян, які переміщуються до міста з районів проведення антитерористичної операції.
Станом на 14.07.2014 року до Кіровоградської міської ради звернулося 85 сімей в складі 212 осіб з районів проведення антитерористичної операції, частина із яких розселено до гуртожитку Кіровоградського національного технічного університету. Вирішуються інші питання, пов’язані з їх соціальним та пенсійним забезпеченням, влаштування до закладів освіти та охорони здоров'я, працевлаштування на території міста, про що систематично інформується обласна державна адміністрація, її структурні підрозділи.
Разом з тим, на думку представників військових частин, ветеранських та громадських організацій, які мають досвід військових та бойових дій, матерів та дружин військовослужбовців, що знаходяться в загоні антитерористичної операції, громадян, які звертаються до міськвиконкому, об’єднаного міського військового комісаріату, окремих депутатів міської ради, ця робота багато в чому носить стихійний характер, відчувається недостатня координуюча роль обласної державної адміністрації, відсутні чіткі та зрозумілі плани в забезпеченні військовослужбовців, які дислокуються на території області, а також сформованих батальйонів територіальної оборони спеціальними індивідуальними засобами захисту (у першу чергу, бронежилети, шоломи) та іншими спеціальними технічними засобами.
У зв’язку з цим Кіровоградська міська рада звертається до голови Кіровоградської обласної державної адміністрації та голови обласної ради врахувати пропозиції для активізації цієї роботи:
1. Штабу зони територіальної оборони разом з керівниками інших силових структур за участю командирів військових частин найближчим часом відпрацювати порядок та умови, а також затвердити графік повного забезпечення військових частин та підрозділів, сформованих на території області, спеціальними засобами індивідуального захисту, на що рішенням Кіровоградської обласної ради від 06.06.2014 року виділено 4117 тис. грн. Про придбання та передачу їх військовослужбовцям проінформувати населення області через засоби масової інформації.
2. Від імені Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради звернутись до керівників підприємств і організацій різних форм власності, працівників органів місцевого самоврядування, державних службовців, депутатів місцевих рад всіх рівнів, громадян області з проханням перерахувати кошти на рахунок обласної благодійної організації "Благодійний фонд підтримки українських військовослужбовців" ( це може бути сума в розмірі одноденної заробітної плати або інша сума коштів). Визначити конкретну участь у цьому усіх районів та міст області.
Враховуючи те, що на рахунок фонду станом на 14.07.2014 року перерахували кошти підприємства і громадяни більшості районів та міст (у тому числі близько 90% з міста Кіровограда), провести позачергові збори фонду на яких ввести до складу наглядової ради фонду представника Кіровоградської міської ради або виконавчого комітету та керівника однієї із районних державних адміністрацій або районної ради та представника однієї з ветеранських та громадських організацій, які мають досвід військових та бойових дій.
3. Від імені штабу зони територіальної оборони розмістити соціальну рекламу (на біл-бордах, сіті–лайтах, в засобах масової інформації) про підтримку Української армії, надання грошової або матеріальної допомоги військовослужбовцям-землякам, які знаходяться в зоні антитерористичної операції, та їхнім сім'ям. Випустити масовим тиражем листівки–звернення з реквізитами обласної благодійної організації "Благодійний фонд підтримки українських військовослужбовців" та розмістити їх у місцях масового перебування громадян. Про хід допомоги систематично інформувати населення області.
4. Штабу зони територіальної оборони терміново відпрацювати обласну програму про встановлення соціальної допомоги учасникам антитерористичних операцій, які призвані в області, та членам їх сімей, у тому числі визначити розмір грошової допомоги. Враховуючи важливість цієї програми, розглянути та затвердити її на сесії Кіровоградської обласної ради.
5. Звернутись до ветеранських та громадських організацій, в яких є учасники бойових дій та спеціальних операцій, з пропозиціями щодо надання психологічної, моральної і спеціальної допомоги військовослужбовцям, які знаходяться в зоні антитерористичної операції, та тим, що дислокуються на території області.
6. Обласному штабу здійснювати постійний моніторинг за зверненням громадян із місць проведення антитерористичної операції та проводити належну координаційну роботу по їх розміщенню, враховуючи затверджений перелік об’єктів поселення по всіх містах та районах області.
7. Підтримуючи зусилля місцевих органів влади, волонтерів, благодійних фондів та інших громадських організацій, політичних партій, рядових жителів області, вважаємо за доцільне обласній державній адміністрації взяти на себе координуючу роль по збиранню та направленню гуманітарної допомоги військовим частинам, які сформовані на території області, та військовослужбовцям, які призвані і несуть військову службу в інших військових частинах.
8. Звернутись до Кабінету Міністрів України з проханням прискорити прийняття положення про визначення статусу переселенців, грошових компенсацій та порядку матеріально – технічного забезпечення їх життєдіяльності.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool