Кіровоградщина: знову пожежі на відкритій території

Серпень 06, 2013 | Новини | Переглядів: 841 | Коментарі: 0

Сім пожеж бур’яну та сміття на відкритій території виникло на Кіровоградщині протягом п’ятниці та вихідних.

Займання, площею від 15 до 400 м кв ліквідовували рятувальники у Долинському, Кіровоградському районах та в обласному центрі. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Винуватців пожеж у таких випадках знайти практично неможливо, адже залишивши після себе тліюче багаття або недопалок, люди не замислюються про наслідки такої дії, точніше бездіяльності та спокійно залишають місце відпочинку.
Між іншим, гасіння пожежі у полі вимагає значних матеріальних засобів і людських ресурсів. Вогонь на відкритій території у безвітряну погоду може розповсюджуватися зі швидкістю 1 м/с, а у вітряну – до 10 м/с; водночас висота полум’я тут часто сягає 2 м. Тож, за такої погоди полум’я може дістатися до сільськогосподарських полів, лісу, житлових будинків. А це вже може завдати втрат стороннім людям та навколишньому середовищу. Будьте обережні з вогнем – і пам’ятайте, що за випалювання стерні або іншої рослинності встановлена адміністративна та кримінальна відповідальність.
Прес-служба Управління ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool