Кіровоградщина: яскраве дійство в олександрівському лісі (ФОТО)

Липень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 1099 | Коментарі: 0

Восьмі обласні змагання на звання кращого звалювальника лісу відбулися на Кіровоградщині. Конкурс організували і провели обласне управління лісового та мисливського господарства та обласне Товариство лісівників України.

Вісім представників мужньої чоловічої професії демонстрували свою професійну майстерність на базі Олександрівського лісництва ДП «Олександрівський лісгосп», котре у минулі роки неодноразово виступало приймаючою стороною під час проведення цього видовищного конкурсу.
Відкриваючи змагання, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко зазначила, що Кіровоградська область є малолісистою, тож основне у роботі працівників лісової галузі – збільшення площі лісових насаджень та їх належна охорона і захист. Повний комплекс лісогосподарських робіт у середньому триває від 80 до 140 років – від посіву насіння до заготівлі деревини. У кінці цього терміну професія вальника виходить на перший план: від уміння якісно та без втрат провести заключний етап робіт залежить економічний результат усього процесу ведення лісового господарства. Змагання між вальниками лісу дозволяють не лише продемонструвати, а й підвищити професійний рівень представників цієї професії.
Із вітальним словом до всіх присутніх звернувся заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Арсірій. Він побажав учасникам вдалих виступів й гідного представлення лісових господарств. «Професія вальника лісу є однією із найбільш травмонебезпечних, тому велике значення мають професіоналізм працівника, його вміння та навички. Отже важливо проводити такі змагання саме задля пропагування і розповсюдження виробничого досвіду та вивчення майстерності кращих фахівців лісозаготівельної справи», - підкреслив Я. Арсірій.
До привітань приєдналися заступник голови обласної ради Іван Владов і перший заступник голови Олександрівської райдержадміністрації Ольга Борота.
Запеклу боротьбу за перемогу вели найкращі представники лісозаготівельної справи Кіровоградщини: Олександр Горенчук (Голованівський лісгосп), Олександр Суярко (Долинський лісгосп), Євгеній Наумов (Компаніївський лісгосп), Іван Баклан (Олександрівський лісгосп), Анатолій Курносов (Оникіївський лісгосп), Сергій Гаврілов (Онуфріївський лісгосп), Олександр Кузнєцов (Світловодський лісгосп) і Станіслав Олійник (Чорноліський лісгосп).
Змагання майстрів бензопили були добре підготовані й прошли у теплій і дружній атмосфері, чому посприяла й гостинність приймаючої сторони. Олександрівський лісгосп організував для гостей цікаве дійство, яке запам’яталося яскравими виступами ансамблю «Явір».
З кожним роком інтерес до змагань вальників лісу зростає. Це видно і з уваги до заходу з боку представників засобів масової інформації. Змагання широко висвітлюються на телебаченні, у радіоефірі, в друкованих та електронних виданнях. Активно працюють представники мас-медіа і на лісових майданчиках. Зокрема, на восьмих змаганнях вальників журналісти продемонстрували свою неперевершену здатність у будь-яких умовах майстерно виконувати професійні завдання. Особливо, коли до роботи надихають цілюще лісове повітря і приємна прохолода від зелених шат.
Як у черговий раз переконалися вболівальники змагань, рівень майстерності кіровоградських вальників з року в рік зростає, але перемога все ж таки дістається досвіду та професіоналізму. Багаторазовий володар кубка обласних змагань вальників лісу, учасник республіканських конкурсів майстрів бензопили Сергій Гаврілов ушосте приніс найвищу нагороду державному лісогосподарському підприємству «Онуфріївський лісгосп». Скарбничку особистих нагород Сергія нинішнього року поповнила солідна грошова премія від спонсора змагань - Товариства лісівників України – 14 тисяч гривень. Для свого лісгоспу він завоював ще й цінний приз, який підготували спонсори. Із легкої руки Гаврілова онуфріївським лісівникам дісталась бензопила «Мотор Січ». Ще одну бензопилу від спонсорів було вручено Олександрівському лісгоспу як підприємству, на базі якого проходили змагання вальників лісу.
Один з кращих результатів показав представник Олександрівського лісгоспу Іван Баклан (у його активі - друге місце і грошова премія від обласного Товариства лісівників у дві тисячі гривень). До трійки переможців увійшов і представник Оникіївського лісового господарства Анатолій Курносов. У якості призу йому дісталась премія у тисячу гривень. Усіх інших учасників конкурсу обласне Товариство лісівників також заохотило матеріально, вручивши кращим кіровоградським представникам мужньої чоловічої професії по 500 гривень.
Яскраве дійство в олександрівському лісі залишило у всіх присутніх велике задоволення і незабутні враження. Самі змагання закінчились, але дух змагань залишився.
Його з честю й гідністю пронесе із собою на всеукраїнські змагання найкращий вальник Кіровоградщини.
Лісівники Кіровоградщини сподіваються на успішний виступ свого колеги і бажають йому запальної наполегливості, виняткової спритності й вправності.

Кіровоградщина: яскраве дійство в олександрівському лісі (ФОТО)

Кіровоградщина: яскраве дійство в олександрівському лісі (ФОТО)

Кіровоградщина: яскраве дійство в олександрівському лісі (ФОТО)

 

Прес-служба Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool