Кіровоградщина: як запобігти загибелі на воді?

Липень 14, 2012 | Новини | Переглядів: 1242 | Коментарі: 1

Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області повідомляє, що за 2012 рік на території області виникло 35 випадків подій на воді, потонуло 32 людини, у т.ч. 3 дитини.

Як же уникнути трагедії на воді? Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання; навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. Відпочинок на воді допускаться тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях.
Не лізьте у воду в незнайомому для вас мicці, уникайте води із швидкою течією, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо, якщо не впевнені у своїх силах; купаючись на "дикому пляжі” чи у незнайомому місці, - не пірнайте з берега, гірки, дерева; у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою; особливо слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді не передбачувана; до плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м'язів; утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження - головна причина трaгiчних випадків.
Основною причиною загибелі людей на воді є страх. У більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати, і з самовпевненістю запливають далеко від берега. Там вони можуть потрапити у потік холодної води. Тоді починає зводити ноги, і хапає корч. У цій ситуації головне не злякатися. Треба зануритися у воду і сильно потягти рукою на себе ступню за великий палець.
Будьте дуже обережні під час відпочинку на воді, щоб він був для вас і ваших дітей безпечним!

Начальник Управління Держтехногенбезпеки
у Кіровоградській області
полковник служби цивільного захисту
Ігор Вікторович Парфьонов
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool