Кіровоградщина вже отримала 2641 тонну вантажів гуманітарної допомоги

Липень 12, 2023 | Новини | Переглядів: 770 | Коментарі: 0

Починаючи з 2022 року до гуманітарного хабу Кіровоградської ОВА надійшла 2641 тонна гуманітарних вантажів. Більшість з них було отримано в минулому році – 273 вантажа, в цьому році – 16.

Про це повідомив під час брифінгу директор департаменту соціального захисту населення ОВА Олександр Догаров.

Крім гуманітарної допомоги у натуральному вигляді, міжнародні партнери надавали допомогу і в грошовому вигляді. Так, майже 30 тисяч внутрішньо переміщених осіб отримали кошти на загальну суму 129 мільйонів гривень.

"В основному таку допомогу надавали наші міжнародні партнери - УВКБ ООН, ЮНІСЕФ, ACTED, Всесвітня продовольча програма ООН. Отримали її, в першу чергу, багатодітні сім’ї, родини з дітьми з інвалідністю та особи похилого віку," - зазначив Олександр Догаров.

За його словами, у цьому році грошова допомога надавалася поки що тільки однією міжнародної організацією - "Угорською Екуменічною Службою Допомоги".

"Вони працювали по двом територіям, з якими самі визначились, – Голованівський та Кропивницький район. За результатами їхньої роботи 731 внутрішньо переміщена особа Голованівського району отримала допомогу на суму майже 5 мільйонів гривен. По Кропивницькому району – понад 1000 осіб на суму майже 7 мільйонів гривень," - додав посадовець.

Джерело, фото Ігоря ФІліпенка


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool