Кіровоградщина: встановлено ряд порушень

Листопад 19, 2013 | Новини | Переглядів: 1153 | Коментарі: 0

Прокуратурою області проведено комплексні перевірки загальноосвітніх санаторних та спеціальних шкіл-інтернатів, під час яких встановлено ряд порушень.

Зокрема, прокурорами Бобринецького, Кіровоградського та Новомиргородського районів встановлено факти зарахування до інтернатних закладів із порушенням вимог закону трьох дітей.
Поряд з цим, прокурором Бобринецького району встановлено порушення вимог ст.245 Сімейного кодексу України в частині не вжиття Бобринецькою спеціальною загальноосвітньою школою-інтернат І-ІІ ступенів упродовж 5 років заходів для стягнення аліментів на користь вихованця.
Виявлено порушення і в діяльності психолого-медико-педагогічних консультацій Маловисківського та Новоархангельського районів, що мають забезпечувати виявлення дітей із вадами розвитку. Так, Маловисківську консультацію не забезпечено приміщенням доступним для дітей з інвалідністю.
На усунення виявлених порушень органами прокуратури області внесено 5 подань в тому числі директору Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2 посадові особи, поновлено права 5 дітей. Три документи реагування, якими ініційовано захист прав 20 дітей, перебувають на розгляді.
Питання дотримання прав дітей при їх влаштуванні та перебуванні у загальноосвітніх санаторних і спеціальних школах-інтернатах перебуває на постійному контролі прокуратури області.
Прес-служба прокуратури області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool