Кіровоградщина: в області майже 2,5 тисячі осіб доглядають за дітьми-інвалідами

Квітень 02, 2013 | Новини | Переглядів: 771 | Коментарі: 0

Інформаційно-роз'яснювальна кампанія на рівні ОДА щодо реалізації нових президентських соціальних ініціатив триває. Відтак, під час апаратної наради обговорювалися питання, що стосуються захисту дітей із особливими потребами

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов, в області майже 2,5 тисячі осіб доглядають за дітьми-інвалідами. При цьому вони отримують лише 50% прожиткового мінімуму. Тепер, у рамках нових соцініціатив, розмір допомоги по догляду за дитиною-інвалідом, буде збільшено у 1,5 рази, що дозволить сім’ям отримувати щомісяця додаткові кошти.
З огляду на регіональні реалії сьогодення Віктор Серпокрилов підкреслив, що із президентськими соцініціативами кореспондується і масштабна робота у галузі охорони здоров’я, що ведеться на Кіровоградщині вже майже три роки. При цьому перший заступник голови облдержадміністрації визначив і своєрідне завдання з огляду на порушену тему, він вважає, що варто додати акцент на раннє виявлення та вчасну реабілітацію дітей із уродженими вадами чи затримкою розвитку.
- У світі такі діти є повноцінними членами суспільства. Їх добре адаптують у соціум, вони захищені і знаходяться під опікою держави. Сьогодні нам необхідно ще багато чого зробити для комплексного вирішення цих проблем. Держава забезпечить їх протезними та ортопедичними виробами на 100%. А ми маємо організувати роботу Центрів денного перебування і реабілітації, - зазначив Віктор Серпокрилов.
Як розповів далі посадовець, на рівні Уряду буде створено всеукраїнську "Гарячу телефонну лінію" з питань захисту сімей з дітьми. "Ми маємо свою ефективну "гарячу лінію", - зауважив Віктор Серпокрилов і продовжив, - "Тому пропоную запровадити окремий напрямок звернень і приділити особливу увагу саме до такої категорії дзвінків".
Окремо Віктор Серпокрилов зосередив увагу і на іншому блоці питань, що стосуються підтримки батьків, які доглядають за дітьми-інвалідами.
- Батьки, які доглядають за дітьми-інвалідами потребують не лише матеріальної допомоги, що передбачено окремим розділом президентської програми. Створення центрів денного перебування для дітей-інвалідів дозволить їхнім батькам працювати, заробляти кошти для своєї сім'ї.
- Створення таких центрів – це нелегка і відповідальна робота. У Кіровограді уже є така установа, де діти-інваліди можуть перебувати під опікою вихователів по кілька годин. Кіровоград зробив перші кроки у цьому напрямку. Подібні центри мають з'явитися в усіх містах обласного підпорядкування, безумовно, за організаційної, методичної і матеріальної підтримки з боку влади, - вважає Віктор Серпокрилов.
Віктор Серпокрилов звернувся до керівників територій з дорученням протягом нинішнього тижня зустрітися у місцевих центрах соціального захисту з фахівцями, які опікуються сім'ями, де є діти-інваліди, і детально проаналізувати ситуацію по кожній родині.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool