Кіровоградщина: у сім’ях опікунів та піклувальників виховуються 2125 дітей

Травень 30, 2013 | Новини | Переглядів: 873 | Коментарі: 0

Фінансове забезпечення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу упродовж останніх трьох років має суттєві зрушення.

На цьому наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов під час апаратної наради.
За словами Віктора Серпокрилова, в Україні діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, мають бути в прийомних сім'ях чи в дитячих будинках сімейного типу - таке завдання поставив перед територіями Глава держави.
В області є гарні приклади організації сімейних форм виховання. Кіровоград – "Наш дім", "Наш дім-2", чудова прийомна родина Дерев'янків, сільські родини у Компаніївському, Кіровоградському, Олександрійському, Бобринецькому, Світловодському районах. Віктор Серпокрилов нагадав, який гарний будинок для прийомної родини придбав у Кіровограді Фонд Ріната Ахметова, та наш земляк Ігор Крутой.
У нинішньому році держава теж зробила крок вперед, обсяг відповідної субвенції збільшено майже до 487 мільйонів гривень (на 27,5% більше порівняно з 2012 роком).
Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Віра Сухопарова повідомила, що на обліку з усиновлення перебуває 3333 дітей.
На сьогоднішній день у сім’ях опікунів та піклувальників виховуються 2125 дітей, що становить 64% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу – 614 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (18% дітей від загальної чисельності).
На виконання вимоги Президента України щодо всебічної опіки дітей-сиріт та з метою збільшення кількості прийомних родин та будинків сімейного типу, протягом січня–травня 2013 року обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено навчання для 11 кандидатів в опікуни/піклувальники, прийомні-батьки та батьки-вихователі і 12 сімей-кандидатів у прийомні батьки.
На сьогоднішні день сімейними формами виховання охоплено 2739 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування, що складає 82% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Мережею прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу охоплено усі райони та міста області.
- Станом на 30 травня 2013 року на Кіровоградщині функціонує 38 дитячих будинків сімейного типу та 215 прийомних сімей. В області також діють 4 заклади соціального захисту дітей, створених благодійними фондами та організаціями, які працюють в інтересах дітей, в яких вихованням охоплено 90 дітей, які залишилися без піклування батьків. Умови проживання дітей в даних закладах максимально наближені до сімейних, – підкреслила начальник служби у справах дітей ОДА.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool