Кіровоградщина стабільно працює над покращенням соціального та правового захисту дітей.

Листопад 22, 2013 | Новини | Переглядів: 1070 | Коментарі: 0

Такої думки голова Громадської організації Благодійний фонд "Відкрита Україна" Вікторія Вагжанова.

Вона наголошує, що це не просто красиві слова, а є яскраві докази того, що наша область серед кращих за якістю соціального захисту дітей, які за різних життєвих обставин, позбавлені можливості виховуватись рідними батьками.
- Чого лише вартий приклад створення у Кіровограді дитячого будинку інтернатного типу "Наш дім", де діти набувають навички самостійного життя. "Наш дім" – це перша ластівка у реформуванні закладів інтернатного типу і не лише в Кіровограді, це був справжній прорив, і зараз наш досвід у цьому напрямку переймають інші території.
Саме завдяки цьому позитивному досвіду від створення закладу такого типу нашій області буде легше надалі реалізувати завдання Глави держави, що стосуються розвитку сімейних форм виховання.
Не можна не відзначити і той факт, що в області постійно збільшується кількість сімей, які взяли до себе у родину дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування. В області вже діє 40 дитячих будинків сімейного типу. Зрозуміло, що в цьому є заслуга і влади, і громадських організацій, які допомагають майбутнім батькам-усиновителям розібратися в усіх деталях законодавства, що прописує умови усиновлення чи взяття під опіку дитини-сироти. Окремо хочу відзначити і роботу в цьому плані обласного телебачення, вже не перший рік на каналі "Кіровоград" виходить в ефір проект "Візьміть дитину у родину".
Зважаючи на прозу життя, не можна не сказати про те, що лише на ентузіазмі благородна мета усиновити дитину без належного матеріального підкріплення з боку держави може втрати в батьківських душах свою міць і глибину переконання. Наразі сім’ї, які взяли на виховання дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, отримують державну допомогу у розмірі двох прожиткових мінімумів відповідно до віку дитини.
Зрозуміло, що процес посиленої опіки і врахування інтересів та потреб дитини-сироти і дитини, позбавленої батьківського піклування лише набирає обертів. Але та увага, що приділяється цьому питанню з боку керівництва держави і особисто Президентом України, не може не вселяти віри, що соціальний захист цієї особливої категорії дітей лише зростатиме.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool