Кіровоградщина: рятувальники завітали до дитячого табору «Дружба» (ФОТО)

Липень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 1136 | Коментарі: 0

У розпалі літа, як ніколи актуальна тема відпочинку. Особливо у дитячих оздоровчих таборах, де діти у новому колективі залишаються без нагляду батьків.

Тут кожен має безліч ідей для змістовного відпочинку. І часто такі ідеї не мають нічого спільного із безпекою. Тож, щоб спрямувати невгамовних у правильне русло, рятувальники проводять акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Така акція пройшла 9 липня у дитячому таборі «Дружба», що у с. Войнівка Олександрійського району.
Головна мета кожного такого заходу – не лише познайомити дітей із спеціальною технікою, а й навчити цінувати власне життя та своїми необдуманими вчинками не завдавати шкоди оточуючим. Вихованці табору, а це діти різного віку, з цікавістю спостерігали за діями рятувальників місцевого підрозділу під час ліквідації умовної пожежі. Та, сподіваємось, зрозуміли наскільки важка та небезпечна робота бійців пожежно-рятувальної служби. Також хлопці та дівчата взяли участь у вікторині – відповідали, як врятуватися з пожежі та надати допомогу потерпілому.

Кіровоградщина: рятувальники завітали до дитячого табору «Дружба» (ФОТО)

Кіровоградщина: рятувальники завітали до дитячого табору «Дружба» (ФОТО)


Звичайно, позмагалися діти і у вправності одягання бойовок та змогли поцілити пожежним рукавом, розгорнувши його, у ціль. Навчилися учасники конкурсів одягати протигази та й загалом дізналися більше про професію рятувальника. А що особливо вразило рятувальників, що у таборі насправді панує дружня атмосфера, що повністю відповідає назві табору.
По завершенню заходу відпочиваючі охоче поділилися своїми враженнями, формулюючи свої думки як справжні дорослі, бо їхні очі випромінювали не дитяче переконання у тому, що такі заходи дуже необхідні для підростаючого покоління.
Тому дітлахи чекатимуть на зустріч з рятувальниками і наступного року, адже вони щоліта відвідують «Дружбу».
Прес-служба Управління ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool