Кіровоградщина: рятувальники запобігли переохолодженням громадян та вжили заходів з підготовки до проходження паводку

Березень 07, 2013 | Новини | Переглядів: 1563 | Коментарі: 0

Протягом зими рятувальники області запобігали переохолодженням громадян, протидіяли пожежам у житловому секторі, а також – загибелі людей на воді.

 Навесні – нові завдання: проведено заходи з підготовки до проходження паводку. Про ці напрямки роботи йшлося на прес-конференції, яку проводили начальник обласного управління водних ресурсів Юрій Топузов та прес-секретар Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області підполковник служби цивільного захисту Микола Леськів.
На початку весни саме час підбивати підсумки діяльності у зимовий період. Особливо, щодо того наскільки успішно діяли 22 мобільні пункти обігріву та 153 – стаціонарні. За період їх роботи допомогу отримали понад 3400 людей, більшість з яких належить до незахищених верств населення. Рятували жителів області від обморожень і оперативні групи «Соціальний патруль» - 68 потерпілих від переохолодження доставили до лікувальних закладів, 7 – до пунктів обігріву.
На початку весни відповідні служби тримають на контролі питання проходження паводку та пропуску льодоходу. Начальник обласного управління водних ресурсів Юрій Топузов зазначив, що на Кіровоградщині підтоплення можливе не через вихід води за заплаву, а з причини захаращення водовідвідних каналів. Роботи у цьому напрямку проводить місцева влада. Так, згідно з обласною цільовою програмою розвитку водного господарства, вже розчищено 9,2 км р.Інгул. В планах – завершення розчистки Інгулу, Інгульця та р.Плетений Ташлик. Щодо території Кіровоградщини, то Юрій Георгійович зазначив, що найбільше страждають від підтоплень Кіровоград, Світловодськ та Помічна. Рятувальники теж вжили заходів на випадок можливого проходження паводку. Микола Леськів зазначив, що проведено командно-штабне тренування, протягом якого відпрацювалися дії під час виконання завдань з організації безпечного пропуску весняного льодоходу та повені. Також проведено заняття з начальницьким складом підпорядкованих підрозділів області щодо порядку проведення та дотримання безпеки праці під час виконання аварійно-рятувальних робіт, пов’язаних з паводком та пропуском льодоходу. А у разі, якщо виникне необхідність захистити мостові споруди на автомобільних дорогах загального користування під час проходження сильного льодоходу та весняної повені, рятувальники готові проводити підрив криги або інші невідкладні роботи. Для цього управлінням заключено угоду з Кіровоградським облавтодором. Забезпечено готовність до застосування пожежної, аварійно-рятувальної, інженерної та автомобільної техніки, плавзасобів, насосного обладнання, автономних джерел електроживлення. Готові до розгортання та роботи у складних погодних умовах пересувний пункт управління, пересувні пункти обігріву та пункт життєзабезпечення. А відповідно до розробленого ДСНС України Плану пропуску повені і сходження криги у 2013 році створено міжвідомче угруповання сил до складу якого залучаються сили і засоби Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в кількості 274 чол. особового складу та 157 од. техніки і засобів.
Зупинився прес-секретар Управління ДСНС і на заходах безпеки на воді. Порівняно з минулими роками, кількість випадків загибелі на воді значно зменшилася – протягом зими 2013 року мали місце 2 надзвичайні події, під час яких виявлено 2 загиблих. Протягом зими 2011-2012 років на воді загинуло 7 осіб. Тож тенденція до зменшення таких випадків досягається завдяки плідній взаємодії відповідних служб, роз’яснювальній роботі у ЗМІ. Микола Леськів ще раз наголосив, що наразі виходити на кригу категорично заборонено, адже вона тонка та легко може зруйнуватися у будь-який момент.
Протидія пожежам лишається актуальною впродовж усього року. Але взимку – особливо. Адже люди знаходяться вдома, обігрівають житло електрообігрівачами та пічним опаленням. Щоб не сталося пожеж у житловому секторі, рятувальники спільно з органами місцевого самоврядування проводять роз’яснювальну роботу з господарями. І певні результати є: станом на 1 березня 2013 року на території області кількість пожеж у житловому секторі зменшилась на 26,9 % (111 проти 152 за аналогічний період 2012 року). У той же час кількість загиблих на пожежах протягом зазначеного періоду збільшилась на 9 % (24 проти 22). Всі 24 зареєстрованих випадки загибелі людей на пожежах мали місце у житловому секторі. Але 16 людей загинули через паління у нетверезому стані, тож на домівки таких жителів звертається особлива увага.
Прес-служба Управління ДСНС в області

 

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool