Кіровоградщина: розбійний напад на пенсіонерку

Листопад 25, 2014 | Новини | Переглядів: 941 | Коментарі: 0

34-річний зловмисник раніше встиг прожити за ґратами близько 18 років. На території іншої держави він відбував покарання за скоєні тяжкі злочини – вбивство та грабежі.

Цього разу чоловік зважився напасти на беззахисну бабусю також з корисливих мотивів. За вчинене йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Пригода сталася минулого тижня. Потерпіла, 72-річна мешканка одного з сіл Ульяновського району, перебувала у приміщенні літньої кухні. Через значні витрати на опалення жінка змушена була жити не в хаті, а в будівлі з набагато меншою площею, таким чином і економила наявні з пенсії кошти.
Пізнього вечора бабуся почула, як вхідні двері хтось штовхає, а коли вийшла до сіней, відразу зіткнулася з незнайомим чоловіком в темному одязі та з маскою на обличчі.
Не розгубившись, вона спробувала зірвати з невідомого маску, однак сили виявилися не рівними.
Відштовхнувши свою жертву в куток, нападник озирнувся навкруги себе та побачив халат пенсіонерки. Вмить розірвавши його на частини, він повалив жінку на підлогу та зв’язав мотузками руки й ноги. Отримавши те, за чим прийшов, зловмисник поклав готівку до кишені та подався з хати.
Визволивши себе від пут, потерпіла пішла до сусідів, які й викликали міліцію.
За кілька днів досвідченим оперативникам вдалося встановити особу кривдника бабусі. Як з’ясувалося, він мешканець Вінницької області, до Ульяновського району приїздив разом зі співмешканкою. Після нападу зловмисник почав купувати за чужі гроші для неї нові речі, придбав мобільний телефон та дещо з меблів. Увесь інший вільний час присвятив вживанню алкогольних напоїв.
У момент неочікуваного візиту оперативників чоловік не лише не міг пояснити, звідки у нього кошти та сім-картка з телефону потерпілої, але й просто назвати своє ім’я та рік народження. Для цього зловмиснику знадобився деякий час та неабиякі зусилля.
– По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України «Розбій», - розповідає начальник Ульяновського РВ УМВС України в Кіровоградській області Сергій Дерев’янко. - За скоєне чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool