Кіровоградщина: рейдова перевірка на території заповідного урочища «Сарганівський ліс»

Жовтень 02, 2015 | Новини | Переглядів: 1427 | Коментарі: 0

Восени профілактика виникнення пожеж у екосистемах області має не менш важливе значення, ніж у спекотний період, адже необережне поводження з вогнем у лісовому масиві може спричинити виникнення пожежі опалого листя, гілок та перекинутися на сусідні поля, де саме зараз триває збір пізніх зернових (соняшника, кукурудзи).

Рятувальники та представники правоохоронних органів продовжують здійснювати рейдові перевірки аби не сталося загорянь у лісових масивах. Саме такий рейд було проведено 2 жовтня на території заповідного урочища місцевого значення «Сарганівський ліс» на околиці села Високі Байраки Кіровоградського району. У ході відпрацювання рятувальники поспілкувалися з жителями прилеглого населеного пункту й розповіли їм наскільки важливо дотримуватися правил пожежної безпеки, адже через тривалу суху й спекотну погоду у лісових масивах наразі багато сухостою, тому є високий ризик виникнення низових пожеж. Організатори рейду нагадали громадянам правила поводження з вогнем, надали застережні листівки та порадили обирати для відпочинку спеціально відведені місця.
Також восени турбують рятувальників і ті громадяни, хто приходить відпочивати до лісу із кошиком. Скориставшись нагодою, працівники пожежно-рятувальної служби закликали не збирати й не вживати у їжу дикорослих грибів та вручили відповідні листівки.
Управління ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool