Кіровоградщина: Рейд на території Оникіївського лісництва

Червень 26, 2015 | Новини | Переглядів: 983 | Коментарі: 0

Важко заперечити, що збереження лісових масивів від пожеж – громадський обов’язок кожного. Контроль за його дотриманням здійснює держава, а саме представники лісового господарства, пожежно-рятувальної служби та правоохоронних органів. Влітку питання збереження лісів від вогню перебуває у полі постійної уваги. 25 червня представники усіх трьох відомств виїхали до лісового масиву на території Оникіївського лісництва, що у Маловисківському районі.

Працівники лісгоспу, міліції та рятувальники провели обхід територій, в яких найчастіше збираються бажаючі відпочити на свіжому повітрі. Також у ході рейду перевірили стан мінералізованих смуг навколо лісу та наявність шлагбаумів при в’їздах, а також інформаційних стендів. Перевірили і пожежний інвентар, який постійно поповнюється новими одиницями.
Приємно відзначити, що відвідувачі цього лісового масиву обирають безпечний спосіб відпочинку – переважно проводять пікніки на спеціально відведених рекреаційних зонах та відвідують звіринець, що є на території лісництва. Але представники Служби порятунку нагадали відпочивальникам, що вони повинні свідомо ставитися до пожежної безпеки, адже саме з вини людей найчастіше виникають загоряння: розпалене і забуте після відпочинку непогашеним багаття, кинутий недопалок чи сірник - достатньо однієї іскри, щоб безжальний вогонь поглинув сотні квадратних метрів лісових насаджень.
На цьому рейдові перевірки не завершуються, адже попереджувати пожежі у лісі необхідно усім разом.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool