Кіровоградщина: перший заступник голови ОДА В. Серпокрилов гостював у родині Дудкіних (ФОТО)

Травень 31, 2013 | Новини | Переглядів: 1136 | Коментарі: 0

Віктор Серпокрилов разом із начальником служби у справах дітей ОДА Вірою Сухопаровою відвідав будинок сімейного типу у селі Крупське Кіровоградського району, де у родині Андрія Дудкіна виховується 20 дітей, серед них 16 - прийомних.

Спочатку – невелика ознайомча екскурсія: кімнати, затишні, світлі, їдальня, гостина кімната для відпочинку. Також привабливий ігровий майданчик, розташований на прибудинковій території. Потім – тепла, дружня розмова з батьками та з волонтерами, які активно допомагають прийомним батькам, гарно спілкуються з дітьми.
Спеціально до приїзду гостей, діти самі спекли смачний пиріг та запросили Віктора Миколайовича до родинного столу, де, як водиться, у великій родині, разом, за чашкою чаю, поспілкувалися – про життя-буття, про навчання у школі, особисті захоплення, а також про плани на майбутнє.
Віктор Серпокрилов відзначив, що на Кіровоградщині ще не досить багато таких сімейних будинків, де, як у родині Андрія Борисовича Дудкіна, створені справді гарні умови для якісного догляду за дітьми, для їх навчання, на високому рівні поставлено виховний процес. – Наша мета – зробити все, щоб в області таких зразкових сімейних будинків ставало дедалі більше. Ваш будинок сімейного типу – гарний приклад, як необхідно поєднувати зусилля влади, соціально відповідального бізнесу, громади, усіх добродіїв, які прагнуть допомогти дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, аби вони відчули родинне тепло та справжню турботу про себе. Віктор Серпокрилов наголосив, що на сьогодні у державі це питання є надзвичайно актуальним, адже Президент України поставив перед владою першочергове завдання – максимально охопити дітей-сиріт сімейними формами виховання. Позиція Глави держави – кожній дитині – родину.
У Дудкіних гості і журналісти відчули справді гарну атмосферу, дітям тут добре, і підтвердженням цьому є радісні обличчя малечі. – Тут поєдналися кращі людські почуття, любов до дітей – з боку опікунів, вихователів та волонтерів, які тут працюють, та велика любов і надія в маленьких дитячих серцях.
Віктор Серпокрилов подякував господарям цього будинку за їх вкрай необхідну та благородну справу, яка заслуговує на високу оцінку. – Такі сімейні будинки – гарна альтернатива інтернатам, можливість охопити усіх дітей сімейним вихованням, і зразковий приклад, який ми всебічно підтримуватимемо та розповсюджуватимемо в області, – підсумував Віктор Серпокрилов.
Віктор Серпокрилов передав дітлахам і їхнім батькам вітання від голови ОДА Андрія Ніколаєнка і подарував дітям солодощі, іграшки та дитячу гойдалку та пообіцяв наступного разу ще привезти цікаві книжки для дитячої бібліотеки.

Кіровоградщина: перший заступник голови ОДА В. Серпокрилов гостював у родині Дудкіних (ФОТО)


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool